Son dakika bilgisine göre Çin'de içinde 133 kişinin bulunduğu bir yolcu uçağı düştü... Düşen uçaktan ilk görüntüler geldi..

Çin'de yolcu uçağı düştü... Boeing 737 tipi yolcu uçağının Çin'in güneyinde düştüğü iddia edildi. Uçakta 133 kişinin bulunduğu belirtildi. Çin devlet televizyonu, Kunming'den Guangzhou'ya 133 yolcu taşıyan China Eastern Havayolları'na ait Boeing 737 uçağının Guangşi bölgesinde dağlık bölgeye düştüğünü duyurdu. Uçağın düşme sebebi ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Dağlık bölgeden alevler yükseldi
Çin devlet televizyonunun “kaza” olarak adlandırdığı olay sonunda dağlık bölgede alevler yükseldiği aktarıldı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda da sivillerin dağlık bir alanda yükselen alevleri çektiği görüntüler yayınlandı.

Uçak takip platformları, Çin’de düşen uçağın rotasını ve düştüğü konumu paylaştı. Air China ve China Southert Airlines ile birlikte Çin’in en büyük üç havayolu şirketinden biri olan China Eastern Havayolu, iç ve dış hatlarda hizmet veriyor ve Şangay merkezli bir şirket olarak biliniyor.

Uçağın detayları ve kazada ölen ya da yaralananların sayısı ile ilgili bir açıklama yapılmazken, “Arama-kurtarma ekipleri bölgeye ilerliyor” denildi.