Oyuna çok iyi başlayan Trabzonspor, sertliğe izin veren bir hakem vardı.

Yine topun gerisine hemen geçen, topla az oynayan, atağa çıktığımız anda bizi hataya zorlayan, top kayıplarımızı hızlı oynayarak, ilerde çabuk çoğalarak, aksayan ön libero bölgemizden daha önce Trabzon'da bulduğu, sonuç alamadığı şutlardan birini atarak 20.dakikada sonuç alan taraf Roma oldu. O bölgelerde ofans olarak iyi, defans olarak eksik olduğumuzu, rakibe şut vurdurulmaması gerektiğini önceki yazılarımda da belirtmiştim. Tabi atılan şutlar kalemizde gol olmayınca sanki 2.bölgede hatasız oynuyormuşuz izlenimi oluştu bizlerde. Halbuki özellikle ciddi rakiplere karşı çift ön libero denenmeli. İlk yarı biz aynı durumda ne şut pozisyonu, ne de boş alan bulabildik. Rakip bizi iyi kapattı. Bizden daha diriydi.

2.yarı daha önceki maçlarda aksayan, niye on bir oynatıldığını anlamadığımız Gervinho kenara alınıp, Sivas maçının iyisi Ömür sahaya sürüldü. Ayağa oynadığımız, hızlı çıktığımız anlarda etkili olduğumuzu söyleyebiliriz yalnız bizi öne taşıyan Nwakeame'nin yorgun olması, rakibin ona kademeli yanaşması o kanadı etkisiz kıldı.

62.dakikaya kadar 2 net pozisyondan yararlanamadığımız, yine iyi oynadığımız anda, tandemde yaptığımız yerleşim hatasından rakip 2.golü attı. Zaten gol dakikasına kadar 3 kez geldiler 1'i direk 2'si gol oldu. 3.yediğimiz gol ise yine bana dokunmayan yılan bin yaşasın şeklindeydi. Rakip kalecinin iyi bir maç çıkardığını belirtelim. Futbolun sadece ofansif değil defansif de oynanması gerektiğini hatırlatalım. Aldığımız galibiyetleri gereğinden çok abartmayalım. Ayağımızı yere basalım. Özellikle 1.ve 2.bölgede çok çalışmamız gerektiğini unutmayalım. Bir de hak edenlere forma verip, oyuncu ayırmadan, yedek oyuncularımızın hakkını yemeyelim. Futbolcularımızı erken skor aldığımızda dinlendirelim. Artık lige konsantre olmak zorundayız. Yeni takımız, yeni oyuncularımız var, onları Trabzonspor'a çabuk alıştıralım.

Sağlık olsun. Daha çok yolumuz var. Moral bozmak yok. Yapıcı eleştiri yapalım, aşağılamayalım. Bu geceden itibaren pazar günkü Giresun maçını düşünmeye başlasak iyi olur. Hadi kaplanlar !!!