Alkol dinimizce günah mı? (Günah.) Alkol sağlığa zararlı mı? (Evet.) Bunları herkes biliyor. Hatta alkolün bütün kötülüklerin anası olduğunu da herkes ezberledi. Bırakan bıraktı, içen içti. İçen içmeye devam etti ve hala içmeyi sürdürüyor.

Hatırlarsınız, yıllar önce “Ayran milli içkimizdir” diye bir çıkış yapılmıştı. Bizim şakşakçılar da iki elini açıp bir birine şaplatmıştı.

Bu çıkışın ardından savaş başlamıştı, hem de ne savaş! Alkol iyi bir şey demiyorum dikkat!) Anlayacağınız, Türkiye’de restoranlardaki raflardan bir alkol indirme yarışı başlamıştı.

***

Son yıllarda Ordu da bu yarışın içerisine itilmek/çekilmek zorunda bırakıldı.

Hedefimiz alkolsüz turizm anlayışını yerleştirmek. O yüzden Arap ülkelerine yönelerek hedefimiz de alkolsüz turizm olunca, hali ile alkollü restoranlara da pek gerek kalmadı. Bu nedenledir ki şehirde rakı-balık ziyafeti yapılacak yer artık yok gibi şöyle deniz üstünde deniz havası eşliğinde bir yer kalmadı.

Önce alkol yasağından nasibini alan birçok restoranlar artık sayılı kaldı, sonra da birçok ulusal ve uluslararası dergilerde yer bulan gelmiş geçmiş Ordu ve ülke siyasetinde yer almış bir çok büyük siyasetçilerin de uğrak yeri olan bir dünya markası deniz üstündeki güzellik Mıdı Restaurant bu alkol yasağından nasibini aldı.

Mıdı Restaurant’ı Ordu’ya gelen herkes duymuştur veya gitmiştir. Karadeniz’in en leziz balık lokantası olan bu restoran alkol satmaya devam ettiği için işletmecilerinin elinden önceki yerel yöneticiler tarafından alınmıştı.

***

Denizin üstünde yer alan Mıdı Restaurant, 1963 yılında kuruldu. Dile kolay 57 yıl. Kimler geldi, kimler geçti bu iskelenin üzerinden. Adeta şehirle bütünleşti, şehrin ve Karadeniz’in önemli bir mekanı haline geldi.

Gelen bir kez daha geldi.

Şimdi burası Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı oldu. Bir dönem tesisle ilgili yıkım kararı almıştı. Sebebi halen neden belli değil?

O dönemin başkanı akşam yatıp, sabah kalkınca; burasının sosyal tesis olması için çalışmalar, hatta ihale kararı almıştı. O günden bu tarafa çürümeye terk edilen tesis konusunda halen net bir açıklama olmazken

Ordu’nun abisi Hilmi Güler ise tesisle ilgili net bir proje ortaya koymamıştır.

Umarım en kısa zamanda Ordu ile özleşmiş Mıdı Restaurant Orduluların hizmetine açılır eskisi gibi hoş güzel sohbetlerle yerini alır.