2019-2020 Cemil Usta Futbol Sezonu’nda son yılların en iyi Trabzonspor’unu izlemeye devam ediyoruz. Kadro rekabetinde hat safhada olan Trabzonspor’da mücadele hem takım içinde on bire girmek için hem yirmi bire girebilmek için, hem süper ligde, hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda devam ediyor. Bu sene Trabzonspor’da son yıllarda olmadığı kadar şehirde birlik, beraberlik en üst seviyeye çıktı. İnşallah bu sezon sonuna kadar böyle devam eder.

Trabzonspor artık takım olmuş, bu takım olma iki sezondur devam ediyor. Her görev verilen oyuncu göreve hazır ve en önemlisi girdiği zaman nerede görev yapacağını çok çok iyi öğrenmiş.

Trabzonspor’da ayrılan Ünal hocaya da teşekkür edelim. Onur takıma neler verdiğini gecesini gündüzüne kattığını unutmayalım. Teşekkürler Ünal hocam.

Takımın başına getirilen Trabzon kökenli hocalar, her şeyleriyle artık Trabzonspor’a hizmet etmek olduğu bilincindeler. Çünkü onların yaşadıkları ve yaşamak zorunda oldukları şehir Trabzon’dur. Teknik ekipteki arkadaşlarımız Trabzonspor formasını yıllarca giymişler. Bu da takım için büyük avantaj. Teknik ekibin gözünde, ruhunda, maddiyat yok. Maneviyat var. Bu düşüncelerde takıma olumlu yönde, pozitif yansıyor ve yansımaya da devam edecek gibi gözüküyor.

Trabzonspor’da eksik olan takım savunmasıydı. O da ikinci yarının başlamasıyla birlikte yavaş yavaş oturuyor, yerleşiyor. Takımda istek, arzunun üst seviyede oluşu diğer bir artı Trabzonspor için. Bunu da yapan kimler diye sorarsanız Hüseyin hoca ve ekibidir. Yeni transferlerinde takıma uyumu kısa zamanda oluşu diğer bir avantaj. Geniş kadronun oluşu da bir bir artı olarak görüyorum.

Takımın başında yerlinin de yerlilerinin olması çoğu insanı daha çok motive ediyor. Trabzon şehri içeride ve dışarıda kenetlenmiş, başarılara aç, eline gelen bu sezonki fırsatları en iyi şekilde en üst seviyede yakalamak istiyor.

Trabzonspor’un diğer gördüğüm en önemli konusu ise maçtan hiçbir şekilde kopmaması. İştahla maçın her dakikasında aynı motivasyonla oynanması. Takım içinde kaleciler ve hücumcular mükemmel oynuyorlar. Umulmadık anlarda mükemmel işler yapıyorlar kurtarışlar ve goller olarak…

Taraftara ne söylesem azdır. Maçın başından sonuna kadar bıkmak usanmak bilmeden destekleri devam ederek takıma müthiş destek oluyorlar. Alkışlar taraftarlara.

Son lig maçında geriden gelip kazanmakla Trabzonspor moralleri de üst seviyeye taşıdı. Trabzonspor şuan bir maç eksiğiyle gizli liderdir.

Ziraat Türkiye kupasından da gollere doymadan yoluna devam ediyor.

Türkiye liginde en fazla gol atan takım, gol krallığı Trabzonspor’da. O zaman bana da düşen devam Trabzonspor demektir.