Bana kalırsa bu dünyayı daha yaşanabilir kıldı. Didem Madak, bir şiirin kadına dönüşen anatomisinde ona birkaç söz bırakmak istiyorum. 
‘Ben bir kadına şiir yazmak istemiyorum, dünyadaki bütün kadınların şiir yazmasını istiyorum’ özlemesinin tam karşısına oturtup saatlerce okuyacağımız çiçek kokulu kadın şairimiz. Birini farklı kılmak için onu turnusol kâğıdı gibi ayırt etmek istiyorsak nasıl sevdiğine neye acı biriktirdiğine bakmak gerekiyor.


           Kadınlar çiçektir zırvalamasına son verip; kadın acı çekendir, kadın mutlu olandır, kadın sevilendir, kadın kendini bilendir, kadın yaşayandır, kadın yaşatandır gibi birçok gizli özelliğe can vermiş şairdir. Her ne kadar kendisini içinde bulunduğu acıdan defolu bir kelebek gibi görse de bunca çiçeği bahçesine dizmiş biri olarak uzun bir bahar yaşatmıştır bizlere. İyi insanlar erken ölür inanışı eğer gerçekse Didem Madak için bir bilet alın. Çünkü genç ölemediği için hızlı yaşlandığını düşünen insanalar cennetin süslü kelebekleridir.  Okuyun onu, kapatın gözlerinizi ve izleyin. Bu dünyadan çiçekleri çok seven bir insan geçti. O yüzden bütün mutsuz insanlara benden birer nergis çiçeği hediyemdir. 
Bir bodrum katından insanların göremediği yüzlerine sadece adımlarından anımsayarak yazılan şiirler için ne söylersiniz? 


 Bence dünyanın bütün acılarına karşı bir ayaklanmanın domurmuş halidir.  


Ortasında bırakılmış bir hayattan arkasında ne bıraktı diye düşünüyorum. Bir söyleşisinde şiirlerini şöyle tanımlıyor. 
         ‘Çocukken evdekilere gizli mektuplar yazıp, kapı altlarından atardım. Büyüyünce bu tip soytarılıklar komik kaçmaya başladı. Bende o zaman şiir yazmaya başladım. Şiir bende hep çocukluk alışkanlığı olarak kaldı.’
Grapon Kağıtları, Ah'lar Ağacı, , Pulbiber Mahallesi  isimleriyle üç kitap yazdı. İlginizi çeker mi bilmem ama on kişiye bir kitap okuma oranın olduğu bir ülkede en azından Didem MADAK ismini hatırlamak için bir şiirini geceye bırakmak gerekiyor. Çünkü bizler aşka, ayrılıklara ve yalnızlıklara şiirler yazarken Didem Madak acılarına ağrıyan yanlarına, uykusuz gecen gece sancılarına şiirler yazarak güçlü kadın şiiri nasıl yazılır gösterdi hepimize. Genç ölemediği için hızlı yaşlanan bir kadının bir annenin bir şairin adını unutmamanız dileğiyle…
                                                                                                                         Saygı ve özlemle