Trabzonspor, Abdullah Avcı ile kaybettiği Galatasaray maçının ardından, üç gün ara ile oynadığı Karagümrük ve Göztepe maçlarından aldığı 6 puan ile zirve iddiasını sürdürürken, bu yoğun maç trafiğini BAY geçerek daha bir avantaja çevirecek diye düşünüyorum. Özellikle kısıtlı kadrosu nedeniyle birçok futbolcunun bu yoğun maç trafiğinden sonra soluklanacak olması avantaj olacak kanısındayım.

Takım savunmasını büyük ölçüde oturtan, bunun yanı sıra son iki maçta hücum organizasyonlarında ilerisi için umut veren görüntüler Bordo Mavili ekibin gelecek adına en önemli hamleleriydi. Bu haftayı maç yapmadan geçirecek olan Trabzonspor, hem dinlenecek, hem de Avcı’nın her fırsatta serzenişti bulunduğu tekrar fırsatını yakalayacak.  Mevcut futbolcular bu tekrarı yaparken takıma yeni katılacak transferlerinde takımı, camiayı ve istenilenleri anlama adına da bu hafta önemli bir zaman dilimi olacak. 

Savunmanın göbeğinde en sorunsuz takım olarak görünen Trabzonspor, kenar savunma oyuncuları ile orta alanda ki zaafları giderme adına yakalanan bu dönem aynı zamanda yeni transferlerin katılması ile hücum organizasyonlarının zenginlik kazanması adına da önem taşıyor.

Maç yapılmadan geçilecek bu hafta belki puan olarak alt sıralarda ki takımların Trabzonspor’a yaklaşmasını sağlayacak ama takımın lige yeniden giriş yapacağı Antalyaspor maçına kadar dinlenilecek olması sonrasında lige ara verilmeyeceğini düşünürsek futbolcuların nefes alması adına önemli. Çünkü Trabzonspor için lig Antalyaspor maçı ile birlikte yeniden başlayacak.

Bu nedenledir ki dinlenmek iyi gelecek…