Takım ruhunu yeniden yakalayan bir Trabzonspor izliyoruz, son iki haftadır. Son iki haftadır saha içindeki değişimlerde disiplinli bir takımın neler yapabileceğini bizlere göstermeye başladı. Trabzonspor’da kısa sürede farklılıklar, değişikler her açıdan görülüyor. Bende buna kısaca disiplin diyorum. Verilen görevleri hangi oyuncu olursa olsun elinden geldiğince yapmaya çalıştığını görüyorum.

Abdullah Avcı öncesinde Süper Lig’de iki aylık galibiyet hasreti bulunan Trabzonspor, hem Erzurumspor hem de Ankaragücü karşısında galip gelerek, eski takım olma yolunda adımlar atmaya başladığını gösterdi.

Avcı ve teknik ekibiyle kazanma alışkanlığı da geri döndü. Kazanan her zaman haklıdır, şartlar ne olursa olsun üç puan her şeyden önemlidir.

Trabzonspor futbol takımında sorunlar çoktu, bu sorunları çözmek zaman ve sabır ister. Eğer bizler bu zamanı ve sabrı Avcı’ya gösterirsek Trabzonspor için başarılı, iyi günler geri gelecektir diye düşünüyorum.

Avcı ilk önce takıma, takım olma yolunda disiplini aşıladığı görülüyor. İkinci olarak savunmanın şartlarını öğretiyor ve gösteriyor ki savunma organizasyon işidir, süre ister. Çünkü oynayan on bir kişi buna uymalıdır. Sonradan oyuna giren oyuncular da buna uymalıdır. Kadroya giremeyen, kadroya girdiği zaman da buna uyum sağlayacaklarını öğrenen oyuncular ve oyuncu gruplarıdır. Bir takım gol yememeyi öğrendiği zaman, geriye gol atmak kalır. Bu da hücumda gerçekleşir. Hücum bireysel yetenek gerektirir, çalışma gerektirir, beceri gerektirir. Yetenek doğuştan da var olan sonradan çalışmakla da olacak bir iştir. Eğer bir takım içinde bulunan oyuncular maça çıkmadan ne yapacaklarını öğrenmişlerse çalışmalarına o takım için saha içinde yapacakları iş, mücadele etmek, yardımlaşma, birlik, beraberlik yapmakla olur. Şimdi bizler Trabzonspor futbol takımında Avcı ve teknik ekibiyle birlikte bunları yavaş yavaş görmeye başladık. Bunun adı bana göre başta disiplinden geçer. Daha da ötesi üst üste alınan galibiyetler oyuncuları moralli motivasyonu üste doğru çeker, bu da takım içindeki arkadaşlığı güveni üst seviyeye çeker.

Trabzonspor son iki maçında 1-0’la kazanıyor, asıl önemlisi gol yemiyor. Gol pozisyonlarına az giriyor. Bu da ilerleyen haftalarda giderilecek ve bu pozisyonlar artacaktır. Trabzonspor’da görev dağılımı da yapılmış her oyuncu ne yapacağını en iyi şekilde biliyor ve yapmaya çalışıyor. Bunun adı da disiplindir. Trabzonspor’un tabi ki eksikleri var. Hem oyuncu bazında hem de oyun bazında. Bunlarda ileriki günlerde ve ara transfer döneminde giderilince Avcı’yla birlikte Trabzonspor ivme kazanacaktır. Avcı ile birlikte taktik disiplin olduğu vakit oynayan oyuncularla beraber oyunun iki yönü de oynanır. Hücumda üretkenlikte tekrar söylüyorum zamanla olacaktır.

Tebrikler Avcı, tebrikler futbolcu grubu. Disiplin sizlere çok şey katacaktır. İnanın.