Öyle veya böyle herkesin bir işi var, iştigal ettiği faaliyet içerisinde yapılan uğraşlar insanın kendini bulmasını sağlar, ona göre yaşamını sürer gider.

Bu uğraşlar ile kendine yol bulan, daha iyi uğraşa yönelen olduğu gibi hiçbir yan yola sapmadan istikamette ilerleyenler kendi doğruları ile daima yüzleşirler.

Bu öz düşünce içerisinde, doğru yapılan, yapılması gerekenler olduğu gibi, kasıtlı olarak algı içine girenler ile bilinçli veya bilinçsiz hareket edenler maalesef ciddi kaoslar ile toplumsal bilinci yok etmektedirler.

İşte bu alan basın sektörü içine dahil olan, araştırmacılık ve yazarlıktır.

Yukarıda örnekleme yaptığım bu gibi faaliyetler ile yanlı ve yanlış ile doğru yön bulmak, buldurmak bu alanın içinde saklıdır.

Tarihi yanlı ve yanlış yönlendirerek, algı ortamı oluşturmadan, ülke ve millet kavramını yok sayarak, kötü amacı niyetine dahil eden bu alanda kişiler aslında iç psikolojisinde sakladığı derin bir kinin isyanı olarak karşımıza çıkardığı derin yapılanmanın karşılığıdır.

Evet, araştırmacı yazarlık işine dahil olan bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Bu alanın sıradan bir alan olmadığını, yüksek vatan sevgisini nüfus ettiğimiz, her saniyeden sorumlu olduğumuz bilincini muhafaza ederek, farklı yaklaşımlar içerisine girenleri, mutlaka kendi hesabının ne olduğunu uygun zeminlerde hatırlatmak en doğru yoldur diye düşünüyorum.

Sonuç itibariyle, ucu açık her yanlı ve yanlış bilgilendirme, bize yanlı algı oluşturduğu gibi, doğru ve net bilgilendirme, başka amaç taşımadığı sürece daima makbulü kabul olarak önümüzde rehber olduğunu özümsediğimiz müddetçe daima varılacak hedef doğru olacaktır.

Sağlık dileklerimle.