Trabzonspor her zaman alt yapıya değer vermelidir. Kuruluşundan bugüne kadar baktığımızda alt yapıdan çıkan oyuncular, evlatlarıyla Trabzonspor hem başarılı olmuş hem de oyuncularından paralar kazanmıştır. Fazla gerilere gitmeden aklıma gelen alt yapıda görev yapmış teknik adamlara baktığımda başta Sn. Özkan Sümer ekibiyle, devamında Sn. Sadi Tekelioğlu ekibiyle ve son olarak ta Sn. İhsan Derelioğlu ekibiyle katkılarını görmekteyiz.

İlk önce bu teknik adamlara ve ekiplerine teşekkür etmek gerekir. Bu bizim boynumuzun borcudur. Daha sonra scout ekiplerine teşekkür etmemiz bizler için bir borçtur.

Son senelerde Trabzonspor, hem kendi şehrinde hemde çevre şehirlerden alt yapısına kattığı oyuncularla övünmelidir. Çünkü bu oyuncuların çoğundan üst yapıda faydalanmaktadır. Hizmeti geçenlerden ve hala şevkle hizmet edenleri alkışlamamız lazım, bunu görev olarak görüyorum.

Bu seneye baktığımızda yapılan transferlerde doğru hamleleri yerinde görüyorum. Hem tecrübeli ve nokta atışı transferler hem de genç ileriye dönük rekabeti artıracak oyuncuların transferleri yerli yerinde görünmektedir.

Oyuncularda kaliteyi bulmak, yakalamak, yetiştirdiğin oyunculardan para kazanmak hedef olmalıdır. Trabzonspor gönderdiği oyuncularda isabetli kararlar almıştır, son iki senedir.

Yusuf Yazıcı’nın gönderilmesi tam isabettir ve doğrudur. Arkadan gelen oyuncularında hem şevki artmış hemde önleri açılmıştır.

Ben bir teknik adam olarak genelde olayları pozitif bulmala çalışırım. Yusuf ne diyor; “Alt yapıdan gelen arkadaşlarıma rol model oldum, mutluyum. Hayallerimi gerçekleştirdim sevinçliyim. Trabzonspor’umuza para kazandırdım.”

Fırsatlar kulüplere ve oyunculara her zaman gelmez. Geldiği zaman da değerlendirmeliyiz. Trabzonspor kulüp olarak doğruyu yaptı. Yusuf’da futbolcu olarak en iyi kararı vermiştir. Hayırlı, uğurlu olsun, devamı diğer genç oyunculara diyorum.

Tabiki Trabzonspor 2019-2020 sezonunda hem UEFA Avrupa Ligi, hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası’nda mücadelesine Teknik Direktör Ünal Karaman ve teknik ekibiyle, hem de eldeki mevcut futbolcu kadrosuyla, en önemlisi de vefalı, zeki, istekli, bilinçli taraftar kitlesiyle birnlikte başarıdan başarıya koşacaktır. Başarılar Trabzonspor.

Tüm islam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.