Çin komünist devlet yöneticileri, yıllardan beri devam eden ancak son zamanlarda, hat safhaya ulaşan Çin komünist zulmü Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizi, dünya devletlerinin gözüne baka baka şiddetli bir şekilde asimileye tabi tutmaktadır.

Birçok bahaneler uydurarak, daha da ileri giderek, Ramazan’da bu kardeşlerimizin evlerinde ışıkları yandığında, bu evlere baskın yaparak , “Siz sahura kalktınız” diyerek onları ya şehit ediyor, ya da hapse atıyorlar.

İnsanlık alemi de onların bu zulmünü maalesef izleyip duruyorlar. 

Dünyada insanlık duyguları taşıyan insanlar varsa; bu komünist Çin'de de varsa bırakın Türk Müslüman olmayı, insan olan herkes bu zulme, bu katliamlara, bu vahşete en ileri boyutta tepki göstermesi gerekmiyor mu? 

Allah bilir, şimdi Ramazan yaklaşıyor, acaba oruç tutmak isteyen kardeşlerimiz bu dini vecibeyi yerine getirebilecek mi? 

Biz şunu iyi biliyoruz ki; Dünya devletleri, Müslüman Türk İslam olduğu için duyarsız davranıyorlar. 

Onlar için tabi-i bir davranış ama unutmasınlar, bir gün devran döner sıra onlara gelir. 

Enterasandır Türkiye olarak en azından Suriye'ye, Miamar'a, Irak 'a, Filistin'e gösterilen tepkiyi Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için göstermemiz gerekmez mi? 

İnanın bu duruma anlam vermekte zorlanıyoruz.

İyi biliyoruz ki Dünya var olalı müşriklerin İslam'ı yaşayan milletlere acımasızca saldırıları devam etmekte. 

Dünya döndükçe de devam edeceklerdir. 

Şunu da iyi biliyoruz; komünist Çin yönetimi Türkistan'da ki Müslüman kardeşlerimize yaptıkları zulüm ne ilk ne de son olacaktır.

Biz Türkiye olarak, böyle duyarsız kaldığımız sürede, komünist Çin'in bu baskıları son bulmayacaktır. 

Zaten bu zulüm de baki değildir, zalimin zulmü varsa mazlumların Allah'ı var!

***

Not: Lütfen; maske, hijyen ve mesafeye dikkat edelim.