Biliyorsunuz ülkemizde dolandırılmanın çeşitli çeşitli yolları var.
Yurttaşlarımızda çok meraklı malum dolandırmaya bende dedim ki, bizim yurttaşlar “nasıl dolandırılsam” diye araştırıp yorulmasınlar ben kendilerine nasıl dolandırılacakları konusunda yardımcı olayım.
Asayişsel (!) bir araştırma yaptım.
Evet; güzel yurdumun güzel yurttaşları sizler için nasıl dolandırılacağınız yönünde araştırmalar yaptım.
İşte bazıları…
Mesela sabah kalktınız çok dolandırılasınız var acil şekilde çok ivedi paranızı birine kaptırma hissiniz var paniklemeyin hemen sosyal medya hesabınızı açın illa biri size bilmem hangi marketten hediye çeki kazandınız diye mesaj göndermiştir. Orada size tarif edilenleri yapın.
Kesin sonuç.
Başka bir yöntem daha aktarmak isterim size; gün içinde biri sizi arar ve “Lan paraların teröristlerin seri numaraları ile tutuyor hemen onlara el koymamız gerekli evde ne kadar varsa hemen bir poşet içerisine koy ve en yakında ki çöp konteynerinin içerisine at ve bize çöpün konumu yolla.”
Bu dolandırıcılık biraz sizi yorabilir yani bir daha kalk yastık altında ki paraları al poşete koy çöpe kadar yürü.
Evet, haklısınız yorucu ama birde şöyle düşünün spor yapmanıza sebep oluyor.
Evde oturarak telefon elinizde bakmaktan daha çok faydası var.
Değil mi? Yaşlılar için en ideali bence kireçlenmeye iyi gelir.
Spor için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Uzun vadeli dolandırılmak isteyenler için asayişsel araştırmalarımda şöyle bir yöntem buldum. Titan zincirleri var. Seni biri getiriyor yüzde 10 kazanıyor sen de birini getiriyorsun yüzde 10 kazanıyorsun. Bin kişi getirdiğinde bin kişiden kazanacağın parandan çok kazanıyorsun. Ama giriş parası 100 bin TL.
Bu biraz zengin işi dolandırılma yöntemi fakirlere tavsiye etmiyorum. Lütfen onlar burayı direk olarak atlasın.
Bu dolandırılmanın en büyük özelliği diğerlerinden ayıran, bin kişi getirdin ya ondan kazanacağın parayı nasıl kıracağının hayali çok güzel. Mesela seni yüz bin TL(!) gitmiş buhar olmuş onu anlayana kadar güzel bir hayal kurmanı sağlıyor.
Orta gelirli bütçelere dolandırılma tarifimizde var.
Bakın her sınıfa bir dolandırıcılık önerim var aç gözlük yapıp birbirinizin yöntemini kullanmayın he mi canlarım.

Orta gelirliler mayişi(!) çektiniz ne yapacaksınız şimdi ev kirasına mı gitsin, ev giderlerine mi? Zaten yetmez hemen çiftlik bank gibi bir oluşum bulun ona yatırım yapın. İnek gibi sağılmak güzel bir duygu olduğunu anlayacaksınız. Bu yöntemde şöyle bir avantaj oluyor bunlarda ekstralar var. Mesela Tosuncuk sizi gezdiriyor yemek yediriyor sizin içinde iyi olur.
Hem işin sonunda haber oluyorsunuz gazetelere fotoğraflarınız çıkıyor. Nice insanlar var mecmualara çıkmak için orasını burasını açıyor. Siz hiçbir yerinizi göstermeden çıkıyorsunuz kazaktelere(!)
Fakirler için tavsiyelerim…
Bir kere bak sen fakirsin bunu unutma dolandırılman çok zor verecek bir şeyin yok. Donda para etmiyor, bu nedenle kendini pek yorma ama olsun senin için de sistemde yöntemler var.
Bir, hemen en yakın bankaya git kredi kartı çıkar. Puan kazanacağım diye çılgın gibi alışveriş yap ayın sonunda gör ebenin eldivenlerini.
Mesela din satan bir tarikata gir. Bu biraz manevi dolandırıcılık ama çok güzel ha. Sen birinin arkasında şeyhim(!) diye ibadet ediyorsun o içinden müritler arttı hangi partiye gitsem de bizim bu kadar oyumuz var desem sonra ihale alsam diye düşünüyor.
Çok huzurlu bir dolandırıcılık. Bir üst leveli ise bunun teröristlik.
Bunların hiç biri bana uymuyor ben daha candan uydurulmak istiyorum diyenlere de tavsiyelerim var.
Bir arkadaşınız için gidin sahtan soldan para isteyin. Kredi çekin ona verin, Çekeceği krediye kefil olun.
En dikkat etmeniz gereken burada arkadaşınızın sahtekar olması. Eğer düzgün bir arkadaşa yaparsanız o size parayı geri getirir dolandırılmazsınız. Bu da canınızı sıkar sizde üzülürsünüz. Hayal kırıklığı anlayacağınız, böyle dürüst insanlar bence öldürülmesi gerekli. Düzen bozulmuş bu hala da namuslu.
Bol sahtekar, nankör, ahlaksız bir arkadaşınızı bulun. Mesela bir sokağa çıkın; sakallı, bir köpekle gezen birini kollayın, gördünüz mü hemen durdurun onu. (İstisnalar kaideyi bozmaz) İşsizdir kesin, ona cebinizde ki parayı verin, iş açması için gidin samimi olduğunuz insanlara karşı onu savunun, alın onu hayatında giremeyeceği ortamlara sokun. Adam yerine koyulsun. Sonra merak etmeyin karaktersizliği ortaya çıkacaktır.
İlk dedikodu yapmaya başlar sonra sizi ufak ufak satar. Siz de mutlu olursunuz.
Evet, bir de sanal dolandırıcılık var…
Mesela geçen günü bir kazaktede(!) okudum. Bir kadın sosyal medya platformlarından canlı yayın yapmış meme kanseri oldum ölüyorum memeciklerimi alacaklar “ınkaaaa ınkaaaa” diye ağlamış. İnsanlarda hemen buna para göndermişler. Buda parayı toparlamış ve gitmiş estetik yaptırmış. Meme kanseri değilmiş meğer.
Çok duygusal bir dolandırıcılık yöntemi bu da.
O vakit hemen sosyal medya yayınlarından yardım isteyenlere paracuklarınızı(!) yollayın.
Bir de yazarlar var ooo, onu da aktarayım size. Milletin yazmış olduğu öyküleri kitap bastırıp, ben yazdım diyerek piyasadan 100 bin TL vuranlar var.
Etrafınızda epey fazla bunlar, anonim sahtekârlar. Hemen gidin bunların kitabını alın, çok kültürel sahtekârlık bunlar.
Size bu kadar yazdım gerisi sizde. Hadi Allah bol, mesut dolandırmalar sizlere nasip etsin.

***

HAYVAN GALERİ
Merhabalar efendiler ben Deniz Behçet.
Memlekette beni girişimci Behçet olarak tanımlıyorlar.
Kısacası kendimden bahsetmek isterim size, “Mesela yeni bir akım başlıyor iş ticari ve para kazanılacak hemeninden(!) koşuyor ben en önden gidiyorum yatırımı yapıyorum ve para kazanıyorum…”
Anlayacağınız krizlerde kerizleri buluyor moda diye uyutuyor para mı kazanıyorum.
Son dönemlerde dünya da çok fena bir durum var araba sektöründe.
Sıfır araba yokmuş, piyasada cip krizi var olduğundan dolayı araba fabrikaları hiçbir şekilde araba üretmiyormuş. Oto bantlar durmuş durumda. İkinci elde almış başını gitmiş.
Düşünün düldül diye tabir ettiğimiz araçlar sıfır araçlardan fazla fiyata satılıyor.
Gel al git.com’a giriyorum geçen gün ne göreyim el arabasına da “araba” dendiğinden dolayı fiyatları uçmuş.
Zupper dedim bu durum ve hemencecik aklıma bir iş geldi; hayvan galeri!
Nasıl fikir?
İkinci el at, eşek, deve satışları yapmaya başladım. Üstelik her kıtadan hayvan getirdim. Mesela fiil bile aldım satıyorum. Tam otomatik bir de at arabam var. Atın yularını bırakıyorsun kendi gidiyor. Direk ot enerjisi ile de çalışıyor yani. Araca binerken kulağına eğiliyorsunuz ve yavrum beni şu adrese getir diyorsun o da, “ıhhaaaaa” diyor ve sizi getiriyor.
Hadi bakalım sizleri galerimize bekliyorum.

***