Trabzon büyükşehir belediyesi olduktan hemen sonra 2016 yılında artık 10 yaşını doldurmuş dolmuşlar kenara çekilip daha kaliteli ve yeni araçlar trafiğe çıkacaktı.

Ancak Şoförler odası devreye girdi ve biz şoför esnafımızı mağdur edemeyiz. Yok öyle birden bire araç yenilemek. Sordunuz mu şoförün bu araçları yenileyecek parası var mı? Bize 3 yıl daha süre verin dediler.

Hemen bu konu büyükşehir belediye meclisinin gündemine geldi ve Şoförler odasının dediği gibi süre 3 yıl daha uzatıldı. Meclis den çıkan karar sonrası Şoförler odasına 2019 yılında araçlar yenilenecek hazırlığınızı yapın denildi.

Sonuç itibariyle Şoför esnafının talebi karşılandı.

2018 yılına geldiğimizde Şoförler odası tekrar devreye girdi.2016 yılında büyükşehir belediye meclisinde aldığınız karar var ya,  2019 yılında 10 yaşını doldurmuş araçların değişmesi ile ilgili olan.

Dolmuşçu esnafının parası yok. O araçları değişemez. Yeni bir kanun çıkarıp süreyi 2 yıl daha uzatın dediler.

Hemen büyükşehir belediye meclisi ilk toplantısında 2019 yılında değişmesi gereken 10 yaşını doldurmuş dolmuşların yenilenmesi kararını 2 yıl daha uzattı ve tarihi 2021 olarak güncelledi.

Bakalım 2021 yılında de ne olacak!

Bu süreçler de öncelikle Şoförler odasını kutlamak isterim. Ne istemişlerse aldılar. Dolmuşçu ne talep etmişse uygulattılar.

Peki ya vatandaş ?

O dolmuşları her gün kullanmak zorunda olan vatandaş.

Vatandaşın taleplerini kim yerine getirecek. O eski klimasız, koltukları kırık ve ömrünü tamamlamış araçlarla yolculuk yapmak istemeyen vatandaşın taleplerini kim yerine getirecek?