Cumhurbaşkanı Erdoğan çok haklı, milletin cebinde birkaç lira artı bakiye olmasın, soluğu hemen döviz bürosunda alıyor. Hemen al lirayı ver doları. Herkes parasına göre kimi 50 dolar, kimi 1000 dolar alıyor.

Dolarlar cüzdanın özel zulasına konuyor, hem havalı duruyor hem güven veriyor, millet doları ‘zor zamanlar’ parası olarak saklıyor. Vatandaşta para kalmıyor, borç alıyor ama o zuladaki dolara elini sürmüyor. Niye mi? Güven!

AK Parti büyük projelerin ve bilumum müteahhitlerin anlaşmalarını ve garantilerini dolar üzerinden yaptığında vatandaş Lider Erdoğan’ın bir bildiği var diyerek onlar da dolar üzerinden anlaşma yapıyor. Biraz parası olan hemen soruyor: “Parayı dolara mı yatırsam?” Niye mi? Güven!

Döviz bürolarının önünde para bozduran Tanjular, dolar yakan kahramanlar yok bu aralar. Niye mi? Güven!

Dolar garantili köprüler, dolar garantili yollar, dolar garantili hastaneler ve diğer dolarlı anlaşmalar. Devlet bu anlaşmaları dolar üzerinden yapıp vatandaşa “Dolarınızı liraya çevirin” derse kimse çevirmez.

Niye mi? Güven.

Dolar garantili köprülerimiz dolar garantili hava alanlarımız var ya hani! Anlaşmalarını Türk Lirası üzerinden yapalım ve her yıl TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı kadar müteahhitlere tam doğru ve piyasayı yansıtan (!) enflasyon kadar zam verelim. Tıpkı biz vatandaşlara yaptıkları gibi. Kabul etmez müteahhitler. Niye mi? Enflasyona Güven Yok! Rakamlara Güven Yok. Dolara Güven Var.