Karagümrük zaferi sonrası kenetlenerek boş tribünleri selamlayan Trabzonspor resmi hesabından taraftarlara yönelik, “Ruhunuz yeter” mesajı bana göre çok akıllıca bir işti. Kalbe dokunan ve özlemle beklenen şampiyonluğun şifresiydi o şahane manzara. Böyle bir organizasyonu düşünen ve hayata geçirenleri tebrik ediyorum. 
Özellikle Olimpiyat stadında bu mesajı vermek dahihane bir fikirdi. 2010-2011 sezonunda Olimpiyat Stadı’nda  hala taraftar rekoru dahi kırılamayan Bordo-Mavililer’in bu sezonun son maçı Başakşehir karşısında şampiyon edasıyla orada yer almasını gözümün önünden canlandırıyorum inanın Dünya’da eşi benzeri olmayan bir şölene tanıklık ederiz. 
İddia ediyorum ki 80 bin kişilik stadın içerisinde 100 bin kişi, dışarıda ise 5 katı taraftar topluluğunu herkes karşısında görür. Dünya şehri diye lanse edilen  İstanbul’dan dünyaya Trabzonspor taraftarlarının ne kadar tutkuyla takımlarına bağlı olduğu mesajı çok güçlü bir şekilde de verilir. İşte Trabzonspor’u diğer takımlardan ayıran en önemli onu delice bir sevda ile yüreğine basan bir taraftarına sahip olmasıdır. 


DUVARDAKİ RESİM!

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın odasında asılı duran boş çerçevenin içinin 8. şampiyonluk fotoğrafı ile dolması hepimizin tek isteği ve hayali. Kimsenin zekasıyla alay edecek biri değilim ama buradan açıkça yazmakta fayda var ki Avcı gibi zeki bir teknik adam Türkiye liglerinde yok. Bu benim düşüncem. Bana katılmayanlar olabilir ama benim gerçeğimde bu. 
Sporcu psikolojisinden iyi anlayan, kenardan takımına iyi hakim olabilen, verdiği akıllı mesajlarla herkesi kendi çekim merkezine dahil edebilen bir teknik adamın odasındaki o boş çerçeveyi doldurması kadar doğal bir şey olamaz. Geçen sezon Avcı, “Benim de Trabzonspor'un da Türk futbolundan alacağı var. Bu alacağımızı da kısa süre içerisinde tahsil etmek istiyoruz” ne güzel dile getirmişti. Hakkımızı alacağımız, o duvardaki çerçevenin dolacağı  anı iple çekiyoruz.

KÜLLERİNDEN DOĞMAK

Çok üzerine gelindi, çok acılar çekti, yıprandı, yere düştü ama asla pes etmedi. Sadece ona uzanacak eli ve güvenin içinde kopmaya hazır olan fırtınayı harekete geçirmeye yetecekti. En büyük şansı işte burada teknik direktör Abdullah Avcı oldu. Başka bir teknik adam olsa bir çırpıda silip kenara atılabilirdi, ismi Trabzonspor sayfalarından silinebilirdi.  Kendisi kumaşının ne kadar değerli olduğunu farkına vardı uzanan eli ve güveni boşa çıkarmadı. Tabiri caizse küllerinden doğdu. Allah nazardan saklasın Abdulkadir Ömür’ü. Futbol yaşantısının en verimli haftalarını geçiriyor ve alttan gelecek oyunculara iyi bir rol modeli oluyor. Asla pes etmemeleri gerektiğini, inanırsanız başarabileceklerini onlara bir nevi gösteriyor. Ne mutlu ona ki bu genç yaşında gençlerin yolunu ışıltısıyla aydınlatabiliyor. Devam et çocuk. Trabzonspor’un ve gelecek neslin senden kazanacağı çok şey var.


DORUKHAN’I İZLİYORUM HAYRANLIKLA

Beşiktaş’tan transfer edilince bazı homurdanmalar onun için yapılmadı değil. Orta alanda o kadar kişinin arasında kendine yer bulabilir mi düşüncesine transferine karşı çıkanlar kapılmışta olabilir. Ama kimsenin Dorukhan’ın sağbekte yıldızının parlayacağını bırakın hesap etmeyi tahmin bile edemezdi. Futbolun değişmez gerçeklerinden biridir şansın kapıyı çalması. Sizin için bir fırsat doğar bunu lehinize çevirmek artık kendi  maharetinize kalmıştır. İşte o misal Dorukhan’ın ki. Peres’in sakatlanması ile birlikte Abdullah Avcı’nın kendisine verdiği şansı öyle bir değerlendirdi ki izleyenlere ‘vay be’ dedirtti. Her maçta sahaya yüreğini ortaya koyan rakiplerine sağ şeridin sahibi benim mesajını veren Dorukhan’ın takımı için ne kadar önemli bir isim olduğunu ona başta karşı çıkanlarda iyi anlamıştır. Belki de Dorukhan bu performansıyla A Milli takım kadrosunda büyük eksiklik olan sağbekin yeni prensi olabilir. 


 

GARDAŞIMA BAK SEN!

Trabzonspor’un sempatik oyuncuların başında hiç kuşkusuz Siopis gelir. Özellikle Bordo-Mavili taraftarların gönlüne ‘Gardaşım’ kelimesiyle hemen giriverdi. O kadar bizden biri oldu ki herkes ona büyük bir sevgi besledi. Ama o futbolu ile de gönülleri kazandı. Bitmek bilmeyen enerjisiyle sahada basmadık yer bırakmadı. Hatta özellikle rakip orta alanda topu ayağını aldığı anda hemen başında bitivermesinin şaşkınlığını yaşattı. İşte böyle oyuncularla Trabzonspor hedefine ulaşacak. Gardaşım iyi ki varsın. İyi ki Trabzonspor’a gelmişsin. Seni izlemek büyük keyif ve mutluluk. Bu mutluluğu bu camiaya yaşatanlar her zaman başımızın tacı olmuştur, olmaya da devam edecektir.