Hristiyan dünyasının kültür potasında eriyen entelektüellerin en büyük korkusu; ne çevre kirliliği ne ozon tabakasının delinmesi ne de nükleer savaştır. Bunların en büyük korkusu İslam ülkelerindeki genç nesillerin aslını arayışları, öze dönüş hareketleri, milli ve manevi değerlere sahip olmaları ve özellikle İslamiyet'i yaşamalarıdır.

Bunlara göre örtünen yüksek tahsil öğrencisi genç bir kızın baş örtüsü ve üniversiteli bir öğrencinin elinde kitapları ile camiye girip vakit namazları kılması, Dünya'ya yaklaşan ve saniyede 20 km hızla giden gök taşından daha tehlikeli görünmektedir. Avrupa topluluğu dönem başkanlığını yapan İtalya Dışişleri Bakanlığı Gianni'de 19 Aralık 1989 tarihindeki beyanatına bakınız şöyle diyor “Başta Cezayir olmak üzere Kuzey Afrika 'da Müslüman gençler hızla İslam'ın ahlaka, tesettüre, namaza yöneliyor.” “Bu Avrupa'nın Güney'den İslam tarafından kuşatılması demektir” diyor ve devamında “Kuzey Afrika'daki İslam'ı uyanışı bozmak için Müslüman gençleri; eğlence merkezleri, gece kulüpleri ve çeşitli yerlere kanalize edilmeli ve batı yaşayışına özendirmelidir, ayrıca TV dizileri ile dünyanın ahlaksız yaşayışına yönlendirilmelidirler'' diyor.

Bu İslam düşmanı zalim ahlaksız kişi, bu gençleri bataklığa girmeleri için, 13 milyar dolara ihtiyaç olduğunu kendi paralelindeki ülkelere duyurmaya çalışmaktadır. Allah' a şükür, Allah Teâlâ bu Müslüman gençleri korumaktadır. Bu ahlaksız dünya devletlerine Allah (c.c) mealen şöyle buyuruyor! “Ey İnsanoğlu, sen istesen de istemesen de ben Nur'umu tamamlayacağım.” Onun için Hristiyan alemi ne kadar uğraşırsa uğraşsın İslam Nur'unun ışığını asla söndüremeyecektir. Bu böyle biline.” İslam'ı kaynaklara göre Müslümanlık Batı'dan dünyaya yayılacaktır ve yayılmaya devam etmektedir. Dikkat edilirse Fransa'nın ani çıkışları bu İslam'ın yükselişlerinden dolayı rahatsızlığından İslam aleyhine devamlı propaganda yapmaktadırlar. “İnneddine indallahil islam” Allah katında tek din İslam'dır. Maske, temizlik, mesafeye lütfen dikkat edelim, salgın hastalık halen devam etmektedir.