15 Kasım Pazartesi günü Köln'de önce bir kadın, ardından çocuk cesedi bulunduğu açıklanmıştı. Cesetlerin 25 yaşındaki Derya Seyhun ile dört yaşındaki oğlu Ali Şakir'e (Kian) ait olduğu belirlendi.

Trabzonlu oldukları öğrenilen anne ve oğlunun Niehl Limanı'nda bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesetlerinin nehre atıldığı ifade edildi. Polis olay ile ilgili soruşturma başlatırken kısa süre sonra katil zanlısına ulaştı.

KATİL TUTUKLANDI

Cep telefonu görüşmeleri, otopsi bulguları ve olay yerindeki lastik izlerinden yola çıkan polis, zanlının kadının eski erkek arkadaşı ve hayatını kaybeden Ali Şakir'in biyolojik babası olan A.G. olduğunu tespit edip gözaltına aldı. İlk ifadesinde cinayeti reddeden A.G., nöbetçi hakim tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

GÖRGÜ TANIĞI ARANIYOR

Polis ve savcılık, cinayete ilişkin daha kesin delile ulaşmak için görgü tanıkları aradığını açıkladı. Açıklamada 14 Kasım Pazar günü öğleden sonra ile 15 Kasım Pazartesi sabahı arasında Niehl Limanı'nda olanlara çağrıda bulunuldu. Almanya'da polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturmasını devam ettiriyor.


 

Editör: Haber Merkezi