Öncelikle yeni sezonun tüm futbol takımlarımız için hayırlı, uğurlu olmasını diliyor; sakatsız ve adaletli bir sezon geçirilmesini temenni ediyorum.

Futbolda gol atmanın birçok yolu vardır. Bunlardan en kolayı duran toplardır. Dün gece Trabzonspor, geçen sene kornerlerde hiç denemediği çeşitli varyasyonları İstanbulspor karşısında denedi. Hem de geçen sene duran toptan hiç gol yemeyen rakibine karşı. Belki golleri bu şekilde atamadık ama bunu denemek bile önemli bir artı. Daha hızlı düşünüp, daha hızlı oynarsak bu çalışmanın semeresini daha çabuk alırız. Bu sene duran toplardan çok gol atacağımız kesin. Bunun üzerinde çalışmaya devam.

Trabzonspor maç boyunca rakibine bariz üstünlük kuramadı. Aslında en zoru; önemli bir Avrupa maçı öncesi, lige yeni çıkmış rakibine karşı fark olur, kolay geçilir gibi algı oluşturulan maçlardır. Ligimizde bu tip maçlar daha çok olacak. Çok kez karşılaşacağız bu tip durumlarla. Hangi maç olursa olsun rakip daha ciddiye alınmalı, sonuca daha çabuk gidecek organizasyonlar yapılmalı, seyirciye zevk veren görüntü sunmalıyız.

Orta sahada Hamsik'in olmadığı oyunu kolay oynamadık. Oyunun defansif yönünü Siopis'le hallettik, doğru dürüst pozisyon vermedik ama ön bölge için futbol topunu seven Bakasetas, Ömür ve Vişça gibi oyuncularımız çok etkili değildiler. Trezeguet de oyunun basit oynama bölümünü çokça unuttu. Alınan her topu, o efektif enerjisini kolektif oynamak yerine adam eksiltmeye harcadı. İlerdeki birçok futbolcuyu oyundan düşürdü. Topu koşturmak, ikiye bir yapmak, terse dönmek yerine kalabalığa dripling yapmak sizi yorar. Takımı ise kaptırdığın her topta geri koşturduğun için düşüşe geçirir.

Kaleciler paslı oyunda sıkışan topu ayağa oynamayı daha iyi yapabilmeli. Üstelik alınan her topu öndeki pozisyon alan hızlı arkadaşlarına hemen oynamalı. Bu avantaj bizim gibi hemen atağa çıkan takıma artı kazandırır. Nitekim Trezeguet'in maç içinde Uğurcan'a "neden hemen oynamıyorsun" mimiklerini gördük. Gol yapmanın önemli bir ayağı da budur.

Sezonun ilk maçları zordur. O yüzden kazanabilmek önemli. Haftaya Hatay maçı daha farklı oyun ve sonuç olacağını düşünüyorum. Avrupa maçına kadar kayıpsız devam etmeliyiz. Hikayeye destek olmaya devam.