Bahçeşehir Koleji’nin dijital eğitim yaklaşımlarıyla ilgili bilgi veren Kampüs Müdürü Cihangir Üreyener, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan’ı kampüslerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Üreyener şunları söyledi: “Bahçeşehir Koleji’nde dijital eğitim yatırımlarımız 12 yılı aşkın süredir devam ediyor. İki yıldan bu yana kullandığımız Metodbox uygulamasıyla dijital eğitimde fark yaratıyoruz. Metodbox’ta konu anlatımlarının yanı sıra test ve sınavlarla birlikte öğrencilerimizin performans ortalamasını Türkiye genelinde ölçüyoruz. Böylece öğretmenlerimize de sağlıklı veri sunuluyor. Dijitalde başarıyla dev a m eden ölçme değerlendirme uygulamalarımız sayesinde öğrencilerimiz, öğrenme eksikliklerini gidererek hedeflerine ulaşıyorlar. Metodbox başta olmak üzere dijital eğitimimizin tüm unsurlarını bugün kampüsümüze davet ettiğimiz değerli akademisyen Prof. Dr. Levent Eraslan’a anlattık. Sayın Eraslan da yeniçağın eğitim öğretim uygulamalarına dair görüş ve bilgilerini bizlerle paylaştı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

DİJİTAL EĞİTİMDE METODBOX DÖNEMİ
Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye’de 134 kampüsüyle ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Levent Eraslan, Trabzon Kampüsü’nün de kurumun en iyi kampüslerinden biri olduğunu söyledi.

Eraslan sözlerine şöyle devam etti: “Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü’nde aynı zamanda çok gelişmiş ve kuvvetli bir Fen ve Teknoloji Lisesi var. Çeşitli projelere katkı sunan TÜBİTAK ve diğer uluslararası yarışmalarda derece alan bir okul. Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi, Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü güzel ve mutlu bir okul diyebiliriz.”

FARK YARATANLAR ZiRVESi
SODİMER olarak Bahçeşehir Kolejiyle dijital eğitime dair iş birlikleri de olduğunu söyleyen Eraslan, bu iş birliği içerisinde “Dijital Eğitimde Fark Yaratanlar Zirvesi” düzenleyeceklerini söyledi. Metodbox uygulamasını son derece başarılı bulduğunu vurgulayan Eraslan, “Pandemide 10. aya giriyoruz. Yüz yüze eğitim yerine evlerde uzaktan eğitim süreçlerine girdik. Uzaktan eğitim dediğimiz zaman Sanayi Dönemi’nin 18. yüzyılın anlayışı akla geliyor. Almanya’da ilk mektupla başlayan uygulama. Daha sonra radyo, televizyon ve bilgisayarla devam etmiş. Günümüzde buna dijital eğitim diyoruz uzaktan eğitimle beraber. Ülkemizde bir anda başlayan bu süreç mesafe aldı, ilerledi. EBA sistemleriyle beraber çeşitli özel öğretim kurumları da bu süreçte performans sergilediler. Bunlardan biri de şu anda içinde bulunduğumuz Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü ve Metodbox, Metodbox Junior uygulamaları bu süreçte çok önemli.” diye konuştu.

6 AYDA 20 BiN ÖĞRETMENE ULAŞTIM
“Hibrit öğretmen” kavramına da dikkat çeken Prof. Dr. Eraslan, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Dijital eğitim devam edecek. Hibrit öğretmen olacak. Hibrit öğretmen Bahçeşehir Kolejinin çok kullandığı bir ifade. Haftanın 2 günü yüz yüze eğitim yapıyorsak, diğer 3 günü de dersler online devam edecek. Biz bunun kolaylığını gördük. Ben son 6 ayda 20 bin öğretmene ulaştım. Normalde bu kadar öğretmene ulaşmam mümkün değil. Büyük kolaylık. Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu’nun talimatıyla Trabzon’da da Prof. Dr. Levent Eraslan olarak SODİMER iş birliğinde ‘Pandemi döneminde öğretmen olmak’ adlı bir konferans vereceğim” dedi.

Editör: Haber Merkezi