YGS giriş yerleri biraz önce açıklandı. YGS sınav giriş yerlerinin bu hafta içerisinde resmi site üzerinden erişime açıldı. YGS sınav giriş belgeleri yayınlandığı andan itibaren binlerce aday ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden sınav giriş belgelerini sorgulama şansı elde etti.

2017 YGS: Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden edineceklerdir.

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalarısınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

DİKKAT!  Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Adaylara saygıyla duyurulur.

 ÖSYM SINAV GİRİŞ YERLERİ TIKLA-SORGULA

ÖSYM'DEN FLAŞ UYARI

ÖSYM'den, YGS'ye  başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin  15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletilmesinden dolayı "geçici kimlik  kartı" veya "kimlik kartı talep belgesi" ile de sınava girebileceğini bildirdi. 

ÖSYM'den, 12 Mart'ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime  Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye  kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının  genişletilmesinden dolayı adayların "geçici kimlik kartı" veya "kimlik kartı  talep belgesi" ile de sınava girebilecekleri duyuruldu. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan 22 Şubat tarihli 2017 YGS  adaylarının sınava girecekler için geçerli olacak kimlik kartlarına ilişkin  duyuruda güncelleme yapıldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının  yenilenmesi başvurularında yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar düzenlenecek  olan geçici kimlik belgesinin kapsamının genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle  geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar  geçerli olması sağlandığı hatırlatıldı.

YGS'ye girecek olan 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik  kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı  ifade edilen duyuruda, "2017-YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı  mevcut nüfus cüzdanları,Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi  dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve  Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi  veya kimlik kartı talep belgesi ile sınava girebileceklerdir." bilgisi yer aldı.

Editör: Haber Merkezi