Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020'nin sonuna kadar çözüleceğini söylediği 3600 ek gösterge konusunda yeni bir açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çalışmaların kasım ayı içerisinde başlayacağını duyurdu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in toplu sözleşme süreci içerisinde 'çözülecek' dediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda çalışma yapılması talimatını verdiği 3600 ek gösterge ile ilgili bir yeni açıklama daha geldi. 3600 ek göstergenin kendilerinin teklif ettiği bir madde olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çalışmaya start verilecek tarihi paylaştı.

KASIM AYINDA START VERİLİYOR


Memur-Sen olarak Türkiye'de kamu görevlilerinin örgütlendiği ve bir milyon kapasiteyi aşan örgütlü yapı olarak 6 dönem toplu sözleşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yalçın, 6 dönem toplu sözleşme içinde 350 kazanıma imza attıklarını anlattı. Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi kararlarını da bu toplu sözleşmede aldıklarını aktararak, "Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda buna ilişkin bir startı vereceğiz kasım ayı içinde." dedi.

Editör: Haber Merkezi