2022 bayram ikramiyesi için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı yaklaşırken milyonlarca emekli bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Geçen yıl bin liradan bin 100 liraya çıkarılan bayram ikramiyesinde 2022 yılında da zam bekleniyor. 

Kulislerde bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler belirtiliyor. Ancak maliyet çok yüksek olacağını için bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik bir artış yapılması önerisi gündeme geldi. 

Emeklilere her bayramda ödenen ikramiyenin enflasyon oranında artırılması planlanıyor. 

Bu hesaba göre, 2022 yılı bayram ikramiyesi 1.100 liradan 1.500 lira civarına yükselecek.

CHP'Lİ ÖZEL: "İYİLEŞTİRME YAPILMAYACAK"

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise emeklilerin moralini bozan bir iddia ortaya attı. Özel, "Emeklilerin bayram ikramiyesine iyileştirme yapmayacaklar. Bakanlar karşı çıkıyormuş. Maliye Bakanı karşı çıkıyormuş. Emeklinin bin 100 TL’lik bayram ikramiyesini enflasyon oranında dahi artırmayı çok görüyormuş, dengeyi bozarmış, enflasyonla mücadeleyi zora sokarmış. Emeklileri yok sayan bu anlayışa isyan ediyoruz. Emeklileri yok sayamazsınız, bu ülkenin sırtına yük sayamazsınız. Bu ülkenin sırtındaki yük 5’li çetedir" ifadelerini kullandı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı ikramiyeleri bayramdan önce emeklilerin hesaplarına yatıyor. Böylelikle 2022 Ramazan Bayramı ikramiyesinin nisan ayının son haftasında ödenmesi bekleniyor.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİYOR?

Emekli ikramiyesini, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını, gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, terörden zarar görüp aylık bağlanan siviller ile bunlardan yaşamını kaybedenlerin hak sahipleri alabiliyor. 

 Vefat eden sigortalıdan aylık alan hak sahiplerine hisseleri oranında ödeme yapılıyor.

Bayramdan önce emeklilik kararı alınan sigortalılar da ikramiye hakkını kullanacak. Eğer emeklilik kararı Ramazan bayramından sonra alınırsa bu kez sadece Kurban bayramı ikramiyesi ödenecek.

HERKESE EŞİT İKRAMİYE

Bayram ikramiyeleri tüm emeklilere aynı miktarda ödeniyor. Burada maaşın miktarına bakılmıyor. Böylece eğer artış olursa tüm emekliler aynı anda yararlanmış olacak.

Editör: Haber Merkezi