SONNOKTTA ŞÜKRAN ATALAR - Elektrik faturalarında 2025’e kadar yer alacak kayıp kaçak bedellerinden sonra faturaları daha da şişirecek bir düzenleme Resmi Gazetede yayınlandı. Bu düzenlemeye göre elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi harcamaları 5 yıl daha elektrik faturalarına eklenecek.

TÜKETİCİYİ İLGİLENDİRMİYOR
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacak.

SOSYAL DEVLETE AYKIRI
Söz konusu kararın vatandaşı ekonomik anlamda darboğaza sokacağını belirten Trabzonlular, “Pandemi döneminde bir yandan vatandaşa yardım reklamları yapılırken diğer yandan hayata geçen zamlar sosyal devlet anlayışına aykırı. Elektrik şirketleri keyif yapacak faturası vatandaşa çıkacak. Olur iş değil” dediler.

AÇIKLAMA GELECEK
Öte yandan Trabzon’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odalarının konuyla alakalı ortak bir basın açıklaması yapacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi