Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren pandeminin sağlık yönünden ağırlaşan şartlarının ekonomik açıdan da zorlayıcı bir hal aldığına değinerek önümüzdeki süreçte sanayiciyi, tüccarı ve esnafı ayakta tutmak için devletten destek beklentilerinin kamuoyunda sürdüğüne değindi.

İŞLETMELER ZOR DURUMDA
Başkan Eren,“Salgının hızının kesilmemesi ve son dönemde oldukça fazla artış göstermesi sebebi ile alınan kısıtlayıcı kararlar, başta masa hizmeti veren işletmeler olmak üzere pek çok işletmeyi zor durumda bırakmıştır. Bu işletmelere önceki yıllardaki ciroları baz alınarak destekler verilmesi, özellikle kiralarını ödeyebilmeleri noktasında destek sağlanması işletmenin varlığını sürdürebilmesi adına önemlidir.

Yine bu tür işletmelerin elektrik ve doğalgaz faturalarının, varsa ödenmemiş faturalarıyla birlikte, normalleşmeden üç ay sonra 12 ay yapılandırılma ile tahsil edilmeye başlanması beklentiler arasındadır. Türk milletinin asil bir özelliği olan dayanışma ruhunu da sürdürmeli, tekrar gelecek güzel günlere kadar el birliği ile mücadele içerisinde olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi