İYİ Kİ MİLLET BAHÇESİ OLMUŞ

Keşke, Hüseyin Avni Aker Stadyumu yerinde kalsaydı lakin yıkıldı. Yıkılınca eldeki alan sağlıklı değerlendirilmeliydi ve Millet Bahçesi ile iyi şekilde değerlendirildiğini gördük. Ve yine gördük ki, iyi ki orası için çizilen/çizdirilen koca koca binalı proje inşa edilmedi. Böylelikle alan da heba olmadı. Şehrin merkezinde yeni bir yaşam alanı oluştu, çok da iyi oldu. Demek ki ortak akıl işe yarıyormuş.

UZAYDAN MI ATANACAKLAR!

Şehirde birçok İl Müdürlüğü vekâleten yürütülüyor. Yine bu şehirde birçok İl Müdürlüğü’nde de görev değişikliği yaşanacağı dilden dile dolaşıyor. Durum böyle olunca da görev başında olan isimler tedirginlik yaşıyor, bu da icraata yansıyor. Atanacak olan isimler uzaydan gelmeyeceğine göre kim göreve/ görevlere atanacaksa atansa da bu kaos artık son bulsa.

EKSİ HANESİNE YAZAR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, şehre partisi tarafından sunulan en büyük vaat olan demir yolu ile ilgili açıklama yaptı. Yaptı yapmasına ama o açıklamadan anladık ki demir yolu için Trabzon daha çoook bekleyecek. Zaten bu şehirde yaşayanların ömrü vaatleri beklemekle geçti ama; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koltuğu uzun süredir Trabzonlulara emanetken halen bekliyor olmak iktidar partisinin eksi hanesine yazar. Demedi demeyin.

SAĞIR SULTAN BİLİYORDU!

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun göreve geldiği günden bu yana borçlardan dert yanıyor. Teleferik ile birlikte, bir önceki dönem Belediye’nin borçlandırıldığını ve maaş ödeyemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Peki, Belediye’deki ekonomik sıkıntıyı bu şehirde sağır sultan bile bildiğine göre “Başkan Uzun göreve talip olurken bunu bilmiyor muydu?” diye insan düşünmeden edemiyor. Başkan Uzun tecrübeli bir siyasetçidir ve sıkıntıdan dert yanmak yerine yapması gereken çözüm aramaktır. Aynı zamanda bu tablo CHP için de olumsuzluktur. İldeki kazanılmış tek ilçe belediyesinde bu sıkıntı aşılamıyorsa, CHP yönetimi de şapkasını önüne koymalıdır. Bilmem haksız mıyım?

HERKES İŞİNİ YAPSIN

Trabzon’da Baro seçimi yaklaştı... Mevcut Başkan Sibel Suiçmez yeniden aday, karşısında da Mahmut Yazıcı var. Her iki adaya da başarı diliyoruz. Ancak görüyoruz ki siyaset hemen her alana olduğu gibi bu seçime de göbekten etki etme derdinde. Bu ucuz siyaset anlayışından vazgeçilmeli ve kapı arkası dedikodularla seçim sürecine müdahale edilmemeli. Bırakın; seçimi kim hak ediyorsa o kazansın. Demem o ki siyasiler siyaseti ile ilgilensin, hukukçular da başkanını seçsin.