İstanbul’da yapılan transfer zirvesinde Başkan Ahmet Ağaoğlu, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın yer aldığı fotoğrafı Trabzonspor resmi internet sitesinden kamuoyuna servis ederek aralarında sorun olmadığı mesajını vermek istedi. Bana göre Abdulkadir Parmak’ın kadro dışı kalması konusunda aralarında iplerin gerildiği 3’lünün gülücükler dağıtarak ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ sözünü bu fotoğrafla yerli yerine oturtmasına oturttu ama eksik kalan bir şey olduğu gerçeğini de yüzümüze çarptı.

Başta belirttiğim gibi zirvenin ana nedeni kalacak, gidecek ve gelecek oyuncuların belirlenmesi. Yani Trabzonspor’un gelecek sezon izleyeceği yol politikasını şekillendirmekti. Dar alana sıkıştırılmış görüşmede benim gibi herkesin dikkatini çeken en önemli ayrıntıların başında başkandan sonra kulübün ikinci adamının o toplantıda yer almaması. Tabii ki yönetim tam kadro böyle bir toplantıya katılmayabilir, sonra bilgilendirilebilir.

Ancak Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp’ın o masada yerini alması gerekirdi. Zaman dilimi, yoğun olunması, telefonla bilgilendirme gibi bahanelerle kimse kimseyi kandırmasın. Madem gelecek sezona sorunsuz bir şekilde her yönüyle başlamaktı niyetiniz, o zaman siz içinizde önce birlikteliği sağlayın. Diyeceğim o ki, servis edilen o fotoğraf geleceğe ışık tutma açısından eksik kalmıştır. Demek ki adamına göre kol kırılıp yen içinde kalmazmış.!

HEPİMİZİN ALACAĞI VAR
Trabzonspor’u dipten alıp ilk 4 içerisine kadar taşıyan Abdullah Avcı’nın ne kadar doğru bir tercih olduğunu onun gelişine karşı çıkanlar bile anlamıştır. Futbol anlamında takımın sergilediği performans zaman zaman Avcı’yı eleştirilerin hedefi haline getirmiş olsa da bu kadrodan iyi işçilik çıkardığı gerçeğini de kimse değiştiremez. Sezonun ilk haftalarında kümede kalalım yeter naraları atanlar zaman içinde acaba şampiyon olur muyuz düşüncesine bir çok kez kendilerini kaptırmışlardır. Ne yalan söyleyelim bende bu rüzgarda savrulup gittim. Zirve için önemli fırsatlar Trabzonspor’un eline geçmesine rağmen bunu elinin tersiyle itmiştir.

Tabii ki bunda hakemlerinde etkisi büyüktü. Bunu kabul etmek gerek. Özellikle Akyazı’da oynanan Fenerbahçe maçında Trabzonspor’un yarışın dışına itilmesi konusunda görevlerini yapan kirli eller bu duruma çanak tutmuştur. Avcı zirveye hep temkinli yaklaştı. Bizim gibi zirveyi istiyoruzu dillendirmedi, belki hep içinde yaşadı. Üst sıralar için umutlandığımız dönemde bile her zaman ağzından puan durumuyla ilgilenmedikleri sözcükleri döküldü . Fakat son haftalarda gelecek adına Avcı’dan güzel şeyler duymak ona destek verenlerin yüzünü güldürüyor. Artık Avcı gelecek sezon şampiyonluğa oynayacaklarını rahatlıkla konuşabiliyor. Ona göre gardını alarak kendisini düşürmek için bin bir oyunlar içinde olacaklara karşı güçlü bir şekilde ayakta kalabilmenin planlarını yapıyor. Ben kendisine inanıyorum. Bu işin üstesinden geleceğinden de eminim. Hiç aklımdan Avcı’nın o açıklaması çıkmıyor. Ne demişti Avcı, “Benim de Trabzonspor'un da Türk futbolundan alacağı var. Bu alacağımızı da kısa süre içerisinde tahsil etmek istiyoruz." Evet hocam hepimizin alacağı var. O günde çok uzak değil.