Trabzonspor zorlu Karagümrük deplasmanından adeta kalesine şut gelmeden 3 puanla ayrılmasını bildi. Haftalar ilerledikçe her puanın her galibiyetin daha da önem kazandığı haftalarda galip gelmenin daha da anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Neden zorlu deplasmandı Karagümrük deplasmanı ? Karagümrük takımı hem kadro bakımından hem de yönetim anlayışı bakımından ligimize değer katan takımm olmakla beraber yaklaşık 8-9 aydır da kendi sahasında yenilgi yüzü görmeyen disiplinli bir takımdı. Maç öncesi zor gözüken deplasmanda Trabzonspor attığı penaltı golünden sonra oyun sistemini değiştirerek oyunu daha çok kendi sahasında kabullenerek kontra ataklarla gol pozisyonu aramaya çalıştı. Özellikle ilk yarının sonlarına doğru Nwakame’nin inanılmaz bir şekilde kaçırdığı pozisyon Trabzonspor için oyunun her anlamda rahatlamasına sebebiyet verecekken bir anda Karagümrük takımını umutlandırdı. Trabzonspor için aksi bir sonuç bu pozisyonu çok mu çok spor camiasında konuşturururdu.

Trabzonspor ‘un defans hattı iyi kapandı ,Kargümrüklü oyunculara alan bırakmadı. Maçın sonunda Karagümrük adına akılda kalan doğru düzgün tek bir şut Trabzon kalesine gelmedi diyebiliriz. Her ne kadar genel olarak top oynama üstünlüğü Karagümrük takımında olsa da topu daha iyi kullanan girdiği pozisyonları golle sonuçlandırabilen Trabzonspor oldu ve galibiyeti elde etti.

Trabzonspor hep diyorum rehavete girmeden emin adımlarla ligin 23-25 .haftalarına rakiplerinin önünde 8-9 puan üstünlüğü ile girerse ligin sonunu  mutlu bir şekilde bitirebileceğini düşünüyorum.