Trabzonspor bu sezon haftalarca liderlik koltuğuna oturdu. Liderliğin tadı bir başkadır, yıllar sonra Trabzonspor ligi forse edecek gibi geliyor bana. Trabzonspor puan kaybı hakkını iki beraberlikle kullandı. Şimdi sıra Başakşehir’de. Onlar da bir beraberlik hakkını kullandı. Kalan haftalarda bir beraberlik daha alırlarsa, bordo-mavili takım da tüm maçları kazandığında ipi göğüsleyen taraf olacak.

Trabzonspor son oynadığı Galatasaray maçında her ne kadar rakibi on kişi kalsa da istekli ve arzu doluydu. Oyunu hiçbir saniye bırakmadı. Bu da şunu bana ve futbolun içinde olan kişilere şunu dedirtiyor: ‘Trabzonspor emin adımlarla şampiyonluğa koşuyor.’

Trabzonspor bu sezon genelde iç sahadaki maçlarda sıkıntı çekiyor. Dış saha maçlarında ise fırtına gibi esiyor.

Geçen yazımda bir takımın çeşitli şıkları olmalı demiştim. Bu zorlu maçta şıkların arttığını gördüm. Bu da beni fazlasıyla memnun etti. Şampiyonluk yolunda kritik bir virajı kayıpsız geçti. Trabzonspor ve Başakşehir kalan maçlarını aynı saatte ve aynı gün oynamalıdır. Bu her iki takım içinde bana göre önemlidir. Aynı saatlerde oynanırsa en ufak bir şaibeye karışılmaz diye düşünüyorum.

Trabzonspor yıllar sonra emin adımlarla zirve mücadelesine devam ediyor. Tabi ki her takım için yaz aylarında maç oynamak zordur. Bunun için dikkat edilecek konular vardır. Burada en büyük görev teknik heyete düşüyor. Benim şimdi yazdıklarımı onlar da düşünüyordur mutlaka. Aşırı yüklemelerden uzak durulmalı, antrenman saatlerini iyi ayarlamalı, yaşa göre çalışmalar yapılmalı. Su ve tuz kaybına karşı önlemler alınmalı. En önemlisi de antrenmanlardan önce ve sonra mecburi istirahatler tüm takıma verilmelidir.

Trabzonspor’un kalan dört maçının da zorluk derecesi oldukça yüksek, hepsi de kümede kalmaya oynuyor. İnşallah bu dört maçı Trabzonspor kayıpsız geçecek ve sezon sonu hak ettiği şampiyonluğa ulaşacaktır. Başarılar Trabzonspor.