2012 ağustos ayında babamın şiddetli göğüs ağrısı şikayeti sebebiyle Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuru yaptık. Pratisyen doktor arkadaşımızın koyduğu teşhis sonucu sakinleştirici iğneyle eve gönderildik. Babamın şiddetli göğüs ağrısı şikayeti daha eve dönemeden devam edince, özel bir hastanenin yolunu tuttuk. Özel hastanede yapılan tetkikler sonucu babamın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı ve gecenin sabahında By-Pass ameliyatı olarak 4 damar değişildi. Sorumlu bir vatandaş olarak bir dizi şikayetlerde bulundum. Şikayetlerim sonucu, Fatih Devlet Hastanesi acilinde o dönem uzman doktorlar görev yapmaya başlamıştı. Yıl 2022 ve yine ağustos ayı yolumuz aynı yere düştü. Önümüzde 60 kişi olmak üzere kayıt yaptırdık. Beklemenin ardından tek poliklinik çalışan odaya girdik ve genç bir pratisyen doktorumuza şikayetlerimizi ilettik. Biz odadan ayrılırken genç pratisyen doktor yorgun ve çaresiz bir durumda sıradaki hastaya bakmaya çalışıyordu!
Meslektaşlarınız sizi acil çağırıyor sayın Dr. Hakan Usta.
Hasta bakmaya devam eden pratisyen doktor, dışarıda sıra kavgası veren vatandaşın şiddetinden de korkmuyor değil. Dışarıda hizmet veren sağlık personeli de tedirgin.
Sordum;
-Bir salgın mı var? Bu kadar kalabalık.
Cevap verdiler;
-Son 2 aydır böyle ve gördüğünüz bu akşam bizim için sakin bir akşam.
Sordum;
-Neden?
Cevap verdiler;
- Farabi kanamalı hasta dışında buraya yönlendiriyor, Haçkalı Baba kapalı, Kaşüstü Kanuni vatandaşa uzak, randevu bulamayan vatandaş gece buraya akın ediyor. Tek poliklinik çalışıyoruz. Doktorumuz da, personelimiz de eksik.
Evet, Sayın Dr. Hakan Usta.
Fatih Devlet Hastanesi acil servisinde meslektaşlarınız acil sizi bekliyor. Yalnız ve yorgunlar. 2’nci polikliniği belki siz açarsınız ve hastalarımıza teşhis koyarak yardımcı olursunuz!

 


GÜLCEMAL VE TARIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bulamadığı çözümü Trabzonlu buldu. Denizi görmekten umutsuzca vazgeçen vatandaş, yeşeren Gülcemal alanında taze fasulye, dolmalık biber, domates, salatalık tohumlarını değerlendirerek organik tarıma geçiş yaptı. Ayrıca çevrede yürüyüş yapan Trabzonlular çıplak ayakla toprağa çıkarak vücut elektriklerini atıyorlar. Buradan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na seslenmek isterim. İş makinelerinizi alana yönlendirin ve düzeltme çalışmalarını başlatın. Kulak arkası etmeyin lütfen, Gülcemal Trabzonluya muhteşem bahçeler sunar. Yetişen organik ürünlerin satışı milli ekonomimize katkı sağlar. Milli ekonomimize zarar vermek isteyen vatan hainleri boş durmayacak, muhakkak bu duruşunuzu eleştirecektir. Takmayınız lütfen. İkinci döneminizde bir ihale yapar ve betonarme yapılarla onları susturursunuz.
Saygılar ve başarılar başkanım.

 

BİR DÜZELTME

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürümüze seslendiğim yazımda eksiklik fark ettim ve ekleme gereği duydum. Trabzon turizmi ile ilgili yapılan çalışmalarda Trabzon TÜRSAB’ın hakkını teslim etmeyi unuttum. Başkan Sayın Volkan Kantarcı ve ekibinin yaptığı çalışmalar desteklenmeli ve katkı sağlanmalı. 12 ay turizm ilk hedefimiz olmalı.