Rusya’nın kaderi Türkiye’den mi geçiyor?
1991 yılında itibaren Türkiye’nin etrafını sarmış bir savaş sarmalı var. Sanki kuşatılmış topraklarda cenneti yaşıyor gibiyiz.
1991 yılında Körfez Savaşı ile başladı. Sonrası sırasıyla şöyle; 1991 Afganistan Savaşı (hala devam ediyor.), 1992-1985 yılları arasında Bosna Savaşı,1994-2009 yılları arasında Rusya ile Çeçenistan Savaşı, 1998 Kosova Savaşı, 2003-2011 Irak Savaşı, 2003-2006 İsrail, 2008 Abhazya Savaşı, Lübnan Savaşı, 2009 Gazze Savaşı, 2011 2020 Libya İç Savaşı, 2011 Suriye İç Savaşı,2014 Donbass Savaşı, 2020 Azerbaycan-Ermenistan Savaşı ve şimdi de Rusya-Ukrayna Savaşı devam ediyor.
Önünüze bir harita açın ve bakın bu savaşların sonucu ne olursa olsun NATO bir şekilde o bölgede bir üstünü kurdu. Yani ABD denen sözde özgürlük savaşçısı, NATO barış gücü adı altında Türkiye ve Rusya’nın etrafında bir ateş çemberini 1991 yılından günümüze kadar sinsice işlemeye devam ediyor.
Dünya vatandaşı olmayı kendine görev edinmiş herkes “Savaşa hayır.” diye bağırıyor. Çünkü Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.”
Ama su uyuyor ABD uyumuyor, ilerliyor.
Batı sınırlarının tümünde NATO ve ABD füze kalkanları Rusya’nın üzerine çevriliyor. Rusya katıldığı son NATO toplantısında bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi. Bütün Avrasya silah sevkiyatları ile donatılıyor. Şimdide Ukrayna bu sevkiyatın içinde, bunu durdurun dedi. 1997 yılındaki mutabakatımıza uyun ve geri çekilin diye uyardı. Karadeniz’i NATO denizine dönmesine müsaade etmem dedi.  Bu arada  tarihin yönünü değiştirecek bir hamle ile Türkiye belki de ilk defa kesin bir tavırla NATO’dan yana olmayarak bu oyuna dur demek istiyor. Rusya bağımsız bir Türkiye’nin sınır garantisi olduğunu bilerek bize S 400’leri verdi. Rusya NATO’ya bütün bunları durdurmak için Gürcistan ve Kırım örneklerini gösterdi. Ama 1950 yılında olduğu gibi oluşturulan sahte Sovyet işgali propagandasına alet edilen ülkelerin son tuzağına Ukrayna düştü. Devlet başkanı Zelenski ekranlara çıkıp bizi kandırdınız deyip AB ve ABD ye seslenirken bir ülke yok ediliyor.
ABD, NATO üzerinden Avrupa’yı aynı oyunla “Sovyetler geliyor.” bana biat edin naraları atıyor. Filler tepiniyor Ukrayna halkı ölüyor. Bu savaşta Rusya katilin kendisidir ama ABD kurtarıcı değildir.
Bu dünya, savaşa dur demek için önce Yankilere dur demeyi öğrenmelidir.