Fırtınamız için maçtan önce çok güzel haberler almıştık. Konyaspor’un Rize’de puan kaybı iştahımızı kabartmıştı. Eğer Gaziantep ve Karagümrük ile oynayacağımız maçları kazanırsak şampiyonluğumuzu ilan edecektik. Bu sonuçların bilincinde Gaziantep maçına çıktık. Geçen maçtan en önemli 3 oyuncumuz Djaniny, Bakasetas ve Siopis’in yokluğunda hocamız 4-1-4-1 düzeninde futbolcularını yerleştirdi. Solbek Puchacz’ın yerine Denswil, Bakasetas’ın yerine Hamsik ve Djaniny yerine Cornelius hamlesi gelmişti.

Maçın başlarında Abdülkadir’in şutları ile kaleyi yokladık. Ev sahibinin hücuma hep beraber çıkma isteği, defansta ise 5’liye dönüp geriyi kontrol etme çabası bize zorluk çıkarttı. Gaziantep’in tehlikeli geldiği dakikalarda kaleci Uğurcan’ın kritik ve yerinde kurtarışları oyunda kalmamıza sebep oldu. Sol bek Denswil’in hücuma katılma isteğini bu oyunda pek fazla göremedik.  İlk devrede takımımız kontrollü oyun neticesinde devreye beraberlikle girdi.

Abdullah Hocamız ikinci yarıya değişiklik yapmadan başlayıp kontrollü oyunun bilincinde sahaya çıkınca, ev sahibi yine baskılı oyununun karşılığını almak istedi. Orta alanda Dorukhan’ın her yere can siperhane koşması takımın adına itici güç oldu fakat arkadaşlarından kritik pozisyonlarda savunma adına yeterli desteği göremedi. Hamsik’in de oyun içinde pek fazla görünmemesi sebebiyle Abdullah Hoca Kouassi’yi oyuna aldı. Nwakaeme’nin ortaya geçip Kouassi’nin kanata geçmesiyle hücumsal anlamda biraz daha toparlansak da, bu durum skor anlamında bize pek bir fayda sağlamadı. Bu maçtaki oyunumuz 1 puan alarak şampiyonluğu ertelememize sebep oldu.

Bu maçla ilgili bazı eleştirilecek konular mevcut:

Abdullah Hocamızın Kouassi hamlesini daha erken yapması gerekirdi.

Son haftalarda Trabzonspor’da oyunsal anlamda düşüş var buna çözüm bulmak lazım.

3’lü oynayan takımlara karşı genelde sorun yaşıyoruz. Eğer rakiplerimiz bu formasyonla oynuyorlarsa, bizim orta atarak değil de hızlı paslaşmalar ile kaleye daha seri inmemiz gerekiyor.

Tüm bunlara rağmen deplasmandan alınan 1 puan bizim için kayıp değil, şampiyonluk mücadelesinde ertelenen maçın nazarı olsun.

Maçın Adamı: Kritik anlarda sahneye çıkan Uğurcan