Trabzonspor için Fenerbahçe mücadelesi tam bir ders oldu. Yorumlarımda da bahsettiğim üzere 7 maçlık galibiyet serisini taçlandıracak karşılaşma Trabzonspor için bu karşılaşma olacaktı.

Haftalardır rakipleri karşısında aldığı galibiyetlerle rakiplerini adeta hortum gibi içine alıp şaşkına çeviren Trabzonspor da gördük ki fırtına Başakşehir maçından sonra durmuş.

Trabzonspor, Başakşehir maçında da geride kalan maçlarına oranla bu hafta için çok iyi sinyaller vermemişti.

Sahada adeta maçın önemini unutmuş, sahada ne yaptığını, nerede duracağını bilmeyen şaşkın bir görüntü veren, hedefsiz bir takım vardı.

Kaleci Uğurcan’ı ayrı tutuyorum, yüzde yüzlük gol pozisyonlarında yapmış olduğu kurtarışlarla maça bir tek kendisinin konsantre olduğunu gösterdi.

Trabzonspor, Fenerbahçe’nin pozisyonlar gol olsa maçtan çok erken kopabilirdi. 4-5 net pozisyonu kurtaran Uğurcan, yemeyeceği golü yedi. Kalecilik böyle bir şey işte! Kurtardıkları değil, yedikleri konuşulur. Benim için kurtardıklarını konuşmak çok daha anlamlı ve değerlidir.

Fenerbahçeli oyuncuya o şutu attıran orta saha ve defans bloğuna ne demeli.

Trabzonspor’un üst sıralarda ki hedefini daha iyi belirleyebilmesi anlamında Fenerbahçe maçı çok önemli bir karşılaşma idi. Trabzonspor’u beraberlik dahi zirve potasın da tutabilecekken sahadan en istenilmeyen skorla mağlup ayrıldı.