Trabzonspor zorlu Adana Demirspor karşılaşmasından da 3 puanla ayrılmasını bildi. Haftalar ilerledikçe her puanın her galibiyetin daha da önem kazandığı ve de özellikle rakiplerinin de puan kaybı yaşadığı haftalarda galip gelmenin daha da anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Adana Demirspor takımı oyun içerisinde ne istediğini bilen derli toplu bir takım görüntüsü ortaya koydu. Haftalardır galibiyet alışkanlığı kazanan Trabzonspor ise aradığı golü bulunca oyunda rahatladı ve topu Demirspor takımına bırakarak oyunu kendi sahasında kabullendi ve Adana takımını karşıladı. Bu durumu rakip takımın golden sonra oyunu kontrol altına alması olarak değil de biraz da Trabzonspor ‘un taktik tercihi olarak görüyorum.

İkinci yarı 2-0’ı yakaladıktan sonra Trabzonspor her ne kadar rakip alana çok çıkmasa da kontra ataklarla yine pozisyonlar yakaladı. Önemle belirtmeliyim ki Trabzonspor rüzgarı da arkasına aldı ve her hafta oyununu da geliştirerek ligde ki konumunu her geçen hafta daha da oturtuyor. Oyun olarak çok üst düzey performans göstermese de üst üste 8 maç galip gelmek hiç tesadüf olmasa gerek. Özellikle Hamsik ve Nwakaeme liderliğinde Trabzonspor emin adımlarla ilerliyor. Sahaya baktığımız zaman Trabzonsporlu oyuncuların kendilerine güvenini görmemek mümkün değil. Trabzonspor sahada ne yaptığını çok iyi bilen bir takım görünümünde. Yine oyun disiplininden hiç kopmayan bir Trabzonspor takımı var sahada, bunlar bir takımın şampiyonluğa ulaşmasında çok önemli faktörlerdir.

Trabzonspor hep diyorum rehavete girmeden emin adımlarla ligin 23-25.haftalarına rakiplerinin önünde 8-9 puan üstünlüğü ile girerse ligin sonunu mutlu bir şekilde bitirir.