Dünya da, deniz kıyısı bulunan birçok ülkeyi gezdim. Sosyal hayatın denize yakın alanlarda alabildiğine yeşerdiğini ve göverdiğini yakından müşahede ettim. Ömrümüzü tükettiğimiz kadim şehrimiz Trabzon’a gelince hep içimiz burkulurdu. Denizle adeta iç içe olan ilimizin sahil kesiminde ne yazık ki, ailenizle rahatsız olmadan oturabileceğiniz sosyal bir mekanın olmaması hayatımızda hep bir eksiklik olarak kaldı. Ganita mevkiinde, sahilde bulunan bir kaç hizmet alanı ise maalesef bu beklentimize cevap verecek yeterlilik ve rahatlıkta değildi. Bu şehirde yaşayanlar çok iyi bilirler ki, deniz kenarında şöyle ailece, çoluk-çocuk oturarak yemek yemek, çay içmek için; ya Sürmene-Çamburnu’na, ya da, Akçaabat’a gitmek durumundaydınız. Yani bu hem zamandan israf ve hem de paranızdan fazla harcama anlamına geliyordu. Ayrıca şehir, doğu-batı eksenine yoğunlaşarak bu işletmelerde hem hizmet yoğunluğu ve hem de kalite problemi ortaya çıkarıyordu. 

Yakın zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin planlayıp yapım ihalesine çıkarıp başlattığı, “Ganita Sahil Projesi” bu şehre yapılacak olan en büyük iyilik olacaktır, bunu, Trabzon’da yaşayan herkesin bilmesini isterim.

Düşünün bir kere, şehrin hemen içinde, bir adım mesafesinde, deniz kenarında, güvenilir bir ortamda, öyle uzaklara gitmeden, zahmet çekmeden her akşam, Boğazdaki gibi, Monokada ki gibi, Nice’deki gibi ailece oturup gecenin ilerleyen saatlerine kadar, affedersiniz ama “kazıklanma” endişesi yaşamadan vakit geçireceksiniz.

Buradan yetkililerden isteğimiz şudur ki; şehirde yaşamış ve de elan yaşayan, birçok şair, ressam ve sanatçıya ilham kaynağı olan Ganita’da ki insanların hatıraları silinmeden, tarihi doku bozulmadan çalışmalar hassasiyet ile sürdürülmelidir. Sivil toplum kuruluşlarının eleştiri ve önerilerine değer ve kulak verilmelidir. 

En önemlisi bu şehre asla yakışmayan bu tür yerlerdeki yaşanmışlıkların bir daha tekrarlanmaması için, belediyenin mutlaka kendi kurumsal kimliği ile bu hizmeti sunmasını beklemekteyiz. Ayrıca; şehrimizin marka değeri oluşmuş, doğusundaki ve batısındaki işletmelere imkân tanınarak bu bölgede halkımıza hizmet etmeleri imkânının sağlanmasının da çok yerinde olacağı kanaatini paylaşmak istiyorum.

Proje tamamlandığında, Ganita’nın Trabzon’umuzun nefes borusu olacağına inanıyorum.

Çok üst seviyede ve kalitede bir hizmet sunumu ile burası sadece Trabzon’un değil, bölgemizin adından bahsettiren çok özel bir alanı olacaktır. Bu projesi ile Sayın Murat Zorluoğlu bir öğretmen olarak benden 10 numara aldı, darısı Trabzon halkının başına.