Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçip soyadın Sabancı yapan Suriyelinin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay adına kayıtlı TBMM kartını kullandığı anlaşıldı. Suriyeli Muhammed, aracında kullandığı kart sayesinde trafikte dokunulmazlık kazanıyor. Ne trafikte çevriliyor ne de ceza yazılabiliyor.

Mercedes s400 D 4matic model araç bir şirket adına kayıtlı bulunuyor. Trafik bilgilerinde ‘milletvekilinin kullandığı araç' olarak geçen aracı ise Suriyeli Sabancı  kullanıyor. Şirket yönetiminde  Sabancı da yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak Sözcü gazetesine konuşan AK Parti milletvekili Ahmet Akay, bu araçta kendi adına düzenlenmiş TBMM kartı olması ve Suriyeli bir kişi tarafından kullanılmasına ilişkin soruya ‘''Ben bu aracı İstanbul'a gittiğimde kullanıyorum. Araba benim değil. Benim gücüm de yok 2 milyonluk araba kullanmaya. Araba bir firmanın diye biliyorum. Bu kişi de benim değil oğlumun arkadaşı. Şu ana kadar bana yansıyan bir şey yok. Zaten Türk vatandaşı. Ne iş yaptığını bilmiyorum” diye yanıt verdi.

Sozcu

Editör: Haber Merkezi