Kurban Bayramı sonrasında, 2023 haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere yönelik çalışmalar artık tam anlamı ile başlayacak gibi görünüyor. Siyasiler artık sokağa inecek, mahalle mahalle sokak sokak dolaşacaklar, kendilerini parti politikalarını yapmak istediklerini vatandaşa anlatacaklar ve oy isteyecekler. 2023 haziran seçimleri hem Cumhur ittifakı hem de Millet ittifakı için oldukça kritik bir seçim. Genel seçimi yerele indirgediğimizde karşımıza milletvekili aday sıralaması çıkıyor. Özellikle en çok merak edilen AK Parti’nin Trabzon’da milletvekili sıralamasının nasıl olacağı. Daha şimdiden bazı isimler konuşulmaya başlandı. Şunu söylemek yanlış olmaz, vatandaşı dinlediğimizde AK Parti milletvekili aday ve sıralamasında köklü bir değişim olmasını istiyor ve arzuluyor.

AK Parti’de Trabzon milletvekili sıralamasında olma olasılığı yüksek isimlerden biri de halen 2 dönemdir Ortahisar Belediye başkanlığını yürüten Ahmet Metin Genç. Başkan Genç AK Parti’ye Trabzon’da önemli hizmetlerde bulundu. Parti tabanı tarafından çok sevildiğini belirtirsek yanlış olmaz. Biri kısa süreli olmak üzere 4 kez il başkanlığı yaptı. 2007 yılında yapılan genel seçimlerde Trabzon’dan AK Parti 7. sıra milletvekili adayı oldu.

Genç’in siyasi yaşamının belki de en önemli dönüm noktalarından biri de 2009 yılında yapılan AK Parti Trabzon il başkanlığı seçimlerinde yaşandı. İl başkanlığı yarışında, şuan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ( o dönem AK Parti il başkanı ) ile yarıştı.

O kongreye Başkan Erdoğan da (o dönem başbakan ) katıldı. Başkan Erdoğan, kongrede yaptığı konuşma ile mevcut il başkanı Muhammet Baltaya destek vermesine rağmen Ahmet Metin Genç il başkanlığını kazanmıştı. Hatta Genç, Başkan Erdoğan’a rağmen il başkanlığını kazandı yorumları da yapılmıştı. 2009 yılında yapılan kongrede il başkanlığı kazanması Ahmet Metin Genç’in AK Parti Trabzon tabanında ne kadar sevildiğinin de bir göstergesi olarak tarihteki yerini aldı. Bu sevgi hiç bitmedi, artarak devam etti ve 2014 yılında Ortahisar Belediye Başkanlığına taşıdı. Başkan Erdoğan, Ahmet Metin Genç’e kırılsa da ondan hiç vazgeçmedi.

Bugünlere Ahmet Metin Genç’in ismi milletvekili sıralamasında 1. sıra olarak konuşuluyor. Peki Başkan Genç, milletvekilliğine nasıl bakıyor? Kendi düşünceme göre Genç, çok sevdiği, yerelde başkan olarak hizmet ettiği Trabzon’a Ankara’dan artık hizmet vermek istiyor. Tabi sadece bu durum Genç’in istemesi ile de olacak değil. AK Parti Genel Merkez’in de istemesi ve böyle bir tasarrufta bulunması lazım. İşte yapılan ve yapılacak anketler, Başkan Genç’e olan sevginin genel merkeze yansımasında, genel merkezin de Genç’in milletvekili adaylığı konusunda tasarrufta bulunmasında önemli etkenlerden biri olacak.

Başkan Genç’i Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakıştıranlar da yok değil. Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde de bu durum çok konuşulmuştu. Bana göre de artık Başkan Genç için Büyükşehir Belediye başkanlığı geride kaldı. Başkan Genç’in milletvekili unvanı ile Ankara’da Trabzon’u temsil etmesinin zamanı gelmiştir. Gördüğüm kadarı ile AK Parti seçmeni de 1. sırada sevilen, vatandaşı peşinden sürükleyen, tartışılmayacak bir isim görmek istiyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, AK Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili adayı yapılırsa sıralamada 1. veya 2. sırada olacağını düşünüyorum.