Bazı zamanlarda düşüncenizde muhafaza ettiğinizi uygulamaya koyamazsınız, yoruma da kapalı.

O zamanlarda münferit düşünce yerini müşterek, yani çoğulcu düşünceye bırakır.

Bu açık ve acı gerçekleri bugün tüm açıklığı ile takip ediyoruz. Nereden geldi, nasıl geldi artık bir tarafa bırakılan bir gizeme odaklandı bütün dünya.

Maalesef koronavirüs adı altında, görünmeyen ancak etkisi görünen bir tehditle baş başayız.

Herkesi hizaya getiren, dünyayı kontrolü altında tutan görünmeyen bu tehlikeyi en hafif şekilde atlatabilirmiyize kendimizi odaklandırırken, gelişmeleri de anbean takip ediyoruz.

Bugün, artık dün değildir.

Siyasi düşünce ve mantığın bu travma karşısında birlikte tek hedefe kilitlenmesi lazımdır.

Siyasetin icrasında bulunan akıl sahibi herkesin, gün birlik günüdür demesinin gerektiği bugün; şayet birliktelik yapılamazsa, yarın bugünü aramamız kaçınılmazdır.

Dünyanın gidişatını dahi etkileyen bu illetin ülkemizdeki ciddi tahribatı karşısında, tıp çalışanlarına daha bir özveri ile bakmamız, onların bu yaşam döngüsünde bir başka kişinin yaşamını sağlama telaşında gösterdikleri fedakarlıkları göz önünde bulundurarak takdiri kabulü onlardan esirgemememiz lazım.

Aynı şekilde, alabildiğine gelişme gösteren tıp dünyasında, bugün çaresiz gibi görülen bu olumsuz durumdan kurtulmamız için çaba sarf edilmektedir.

Kuralları mutlaka uygulayalım, unutmayalım ki, bu kurallar bizi yarına kavuşturmak içindir. Bu vesileyle, herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum.