Rize'de geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Rize'ye gitmek üzere 3 ayrı uçakla Trabzon Havalimanına geldiği iddiası kamuoyunda tartışma yaratmıştı. İçişleri Bakanı Bakan Müşaviri Muhammet Burak Gültekin, söz konusu iddiayı yalanladı. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi de, iddiaların karalama kampanyası olduğunu söyledi. 

İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Muhammet Burak Gültekin, sosyal medyada dolaşan fotoğraf ve tartışma konusu olan iddialar hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı. Gültekin paylaşımında, "Fotoğraftaki uçaklardan birisi özel uçak olup, bakanlarımızla alakası yoktur. Diğer uçak, Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU). Sel felaketi sonrası arama/tarama yapmak için bölgeye geldi. Dün ve bugün ortalama 15 saat uçuş yaptı. Bir diğer uçak ise 3 Bakanımızı, milletvekillerimizi, Bakan Yardımcılarımızı, AFAD ekibini, gece yarısı sel bölgesine getirdi" ifadelerine yer verdi. 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi de, Trabzon Havalimanı’ndan çekilip sosyal medyaya servis edilen “Bakanlar ayrı uçaklarla geldiler” şeklindeki yorumlara sert tepki gösterdi. Çebi, “Çamur at izi kalsın anlayışıyla iftira ve yalanı kendilerine sığınılacak liman yapanlar bir gün açtıkları iftira çukurunda kendileri boğulacaktır. İftiranın bu kadarına el insaf diyoruz. Devlet halk birlikteliğini hazmedemeyenler Trabzon Havalimanı’ndan çekip sosyal medyaya servis ettikleri fotoğraflarla iftirada sınır tanımadıklarını bir kez daha göstermişlerdir. Anlamak istemeseler de şurası çok iyi bilinmelidir ki Sayın Bakanlarımız aynı uçakla Trabzon Havalimanı’na indiler. Piste gösterilen ikinci uçak iş insanına ait bir uçaktır, bir diğer uçak ise AFAD ekibi ve malzemelerini taşıyan uçaktır. Çamur at izi kalsın prensibiyle hareket eden bu güruh, unutmamalıdır ki Güneş balçıkla sıvanmaz. Yalanlarına, iftiralarına, karalamalarına karşı el insaf diyoruz. Yalan ve iftirayı kendilerine sığınılacak liman gören bu zihniyet bir gün açtıkları iftira çukurunda boğulacaklardır.” sözleriyle iddiaları reddetti. 

Editör: Haber Merkezi