Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi 27'nci gününde devam ediyor. Kütahya'dan gelen acılı anne Hatice Levent, kızı Fadime'nin 2015 yılında üniversite okumak için Bitlis'e gittiğini ve bir daha kendisinden haber alamadığını söyledi. Levent, "Yavrumu istiyorum, gelmeden gitmeyeceğim, buradayım. Yavrularımızı bize versinler, bizim kimseyle kavgamız yok, bu toprak hepimizin. Anneler hiçbir şeyden korkmayın gelin. Beraber oturalım çocuklarımızı dizimizin dibine alalım. 27 gündür buradayız, yavrularımızı getirene kadar da buradayız. Fadime'm okumaya gitti Bitlis'e, üniversite ikinci sınıfa geçti Fadime'mi götürdüler. Fadime'mi benden kopardılar, ciğerimi aldılar, benim yavrumdan ne istediler okuyup bana bakacaktı" dedi.

Aile sayısı Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi 27'nci gününe girdi. Öte yandan eylem yapan ailelerin sayısı 49’a yükseldi'a yükseldi. Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi 27'nci gününde devam ediyor. Oğlu 5 yıldır kayıp olan Sıdıka Tatlı'nın da katılmasıyla eylem yapan ailelerin sayısı 49'a yükseldi.

4 Kasım 2014'te Şanlıurfa'dan Mardin'e üniversite okumak için giden Aziz Tatlı, son sınıf öğrencisi iken yurtta bıraktığı valizi ve 'Anne hakkını bana helal et ben gidiyorum' notu ile ortalıktan kayboldu. 5 yıldır birçok yerde Aziz'i aradığını aktaran anne Sıdıka Tatlı, çocuğundan haber alamadığını söyledi. Anne Tatlı, "Oğlum Aziz Tatlı, Mardin Artuklu Üniversitesinde mimarlık bölümü son sınıfı okuyordu, kandırıp götürdüler. 22 yaşındaydı, şimdi ise 27 yaşına girdi, Kasım ayında 5 yılı bitiyor. Hepsi aynı yılda gittiler, Siverek'ten geliyorum. 5 yıldır ne sağ ne de ölü olduğunu biliyorum, hiçbir haber alamadım. Akşam saat 21.00'de yurt müdürü aradı, oğlumuzun olmadığını söyledi, arabamız yoktu komşumuzun arabasıyla gittik. Valizini bırakmış ‘Anne hakkını bana helal et ben gidiyorum' diye not bırakmış. Ölü mü, diri mi bilmiyoruz. 5 yıldır yastayız, sağ ise bize bir telefon açsın. Kayıp olduğu gibi ilan da verdik. Savaş zamanıydı, çok gezdik. Kobani'ye gitti, bulamadık. Ben de hastayım, yeni ameliyat oldum, ayakta duramıyorum. Belki beni görüyor. Aziz oğlum beni görüyorsan bana bir telefon aç, yeter artık ciğerimiz bitti" dedi.

Editör: Haber Merkezi