Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar AA Editör Masası'nın konuğu oldu. İşte Hulusi Akar'ın AA Editör Masası'nda yaptığı flaş açıklamalar:

BARBAROS'A YUNAN TACİZİ
"İkinci tacize asla müsaade etmeyeceğiz. Hazırlıklarımız bu konuda tamamdır. Gerek KKTC'nin gerekse Türkiye'nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız. Komşularımızdan her türlü provokasyondan uzak durmasını bekliyoruz."

YUNANİSTAN'IN KARA SULARINI 12 MİLE ÇIKARTMA GİRİŞİMİ
"Anlaşmalara aykırı, uluslararası hukuka aykırı, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı bir karar aldıkları takdirde de buna karşı ne yapacağımız açık ve net, tutumumuz bellidir. Her türlü tedbirimiz vardır. Bu konuda hiçbir şekilde hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Türkiye'nin hak ve menfaatlerine aykırı karar alınırsa buna karşı gerekli tedbirleri alırız. Komşumuzun Türkiye ile olan münasebetlerini kendi iç politika endişelerinden çıkarması yararlı olacaktır. Tarafları aklı selime davet ediyoruz. Biz meselelerinin barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yanayız."

SOÇİ MUTABAKATI
"Cenevre'de süreç başladı, sıkıntılar yaşandı. Sonra Astana süreci başlatıldı. Sayın Putin ile çok samimi ilişkiler kuruldu. En son da 17 Eylül'de Soçi'deki görüşme sırasında bir çözüm ortaya sunuldu. Daha öncesinde 3 bölge biliyorsunuz maalesef bir şekilde rejim tarafından işgal edildi. Aynı şeyin İdlib'in başına gelmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi açık şekilde ortaya koyduk. Soçi anlaşma çerçevesinde, şu 15 - 20 km'lik koridorda 10 Ekim'e kadar ağır silahların çekilmesi; tamamına yakın tamamlandı diyebiliriz. Ayrıca radikallerin çekilmesi mutabakatına varıldı. Şu ana yapılan uygulamalarda ağır silahların büyük bölümü çekildi, radikallerin büyük bölümü çekildi, ateşkes ihlallerinin yüzde 90 azaldığını hem biz görüyoruz hem de Rus dostlarımız görüyorlar."

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI
"Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz internet üzerinden, elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını askerlik şubelerine teslim edenlerin sayısı bugün itibariyle 377 bin 410. Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız."

Bakan Akar yeni askerlik sistemi ile ilgili de şunları söyledi: "Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz."

UZMAN ERBAŞLARIN ORDUEVİ VE MİSAFİRHANE İHTİYACI
"Uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş konusunda hem kontenjanlar hem geçiş oranları yükseltildi. Bu konudaki çalışmalarımız son aşamaya geldi, özellikle Ankara bitmek üzere. Önümüzdeki günlerde inşallah bunun hizmete açılmasını hep birlikte göreceğiz."

Editör: Haber Merkezi