AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığını ziyaretinde gündeme ilişkin  değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşananlara  ilişkin şunları söyledi:
"Bu müessif olayda AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi şehit oldu. Bu bizim ilk şehidimiz değil. Biliyorsunuz PKK terör örgütü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da zemin kaybettikçe şiddete başvurmaktadır. Halktan  uzaklaştıkça şiddete başvurmaktadır. Bugün açık ve net bir şekilde bu tablo  ortadadır. Millet yüz göstermedikçe, millet onlarla birlikte olmadığını ifade  ettikçe, ilan ettikçe, özellikle partimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da atılan  adımlarla milletimizle kucaklaştıkça PKK çıldırmaktadır. PKK'nın sözde  siyasetçilerini orada şiddet üzerine sahaya sürmektedir."

“BU KADAR ALÇAK BİR SÖZDE SİYASET”
Bakan Soylu, oradaki olayın ne olduğunun apaçık ortada olduğunu dile getirerek, "Görüntüleri de izledim. Milletvekilimiz esnaf ziyaretine giriyor. Bu ziyarete girdiği zaman şiddetli bir tepkiyle karşılaşıyor. Şiddetli tepkiden  sonra hiçbir reaksiyon göstermeden dükkandan çıkmak için gayret gösterirken hemen  arkasındaki arkadaşa yumrukla saldırmaya başlıyorlar. Allah milletvekilimizin  canını muhafaza etmiş. Ondan sonra orada büyük bir arbede kopuyor. Olaylar bu  noktaya geliyor. Oradaki kişi açık bir şekilde 'Ben PKK'lıyım sen hangi yüzle buraya geliyorsun.' diyor. Elbette ki ondan sonra bu olaylar bu hali alıyor."  ifadelerini kullandı.

Olayın başka bir boyutu daha olduğunu aktaran Soylu, "Söz konusu  olaydan 3-4 gün önce 6. sıradaki milletvekili adayı en son birkaç kez daha bunu  söylüyor. Meclis'te milletvekilimizin Osman Baydemir'le tartışmasını da sebep  göstererek 'Biz bunun hesabını sana soracağız.' diye açık açık meydanlarda bunu  defalarca ifade ediyor. Eş başkanları Pervin Buldan 'Toprağın altına giren her kardeşimizin hesabını AK Parti iktidarından soracağız.' diyor. Bu kadar nefret dili oluşmuş bir siyaset. Bu kadar alçak bir sözde siyaset. PKK'nın tamamen uşağı olmuş bir siyasetin demokrasiyle ve siyasetle hiçbir ilgili yoktur." diye  konuştu.

“BU OLAYLARI İLK KEZ YAŞIYOR DEĞİLİZ”
Soylu, CHP'li seçmene de bir şikayetlerinin olduğunu ifade ederek,  şöyle devam etti:

"Kendi cumhurbaşkanı adayları, genel başkanları da dahil bu olayı  destekleyerek cumhurbaşkanı adayları kalkıp Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı  ziyaret ederek aslında bu olayların bugüne kadar HDP ve PKK çevresinin  yaptıklarının meşru ve doğru olduğunu, bunun CHP gibi bir siyasi parti tarafından  da desteklendiğini ortaya koymuştur. Hiç kimse kusura bakmasın bu olayları ilk kez yaşıyor değiliz. Bizim Lice ilçe başkanımızı, Van Özalp ilçe başkan  yardımcımızı, Şemdinli ilçe başkan yardımcımızı katlettiler. 2015'teki  milletvekili adayımız Ahmet Budak'ı evinde çocuklarının gözü önünde katlettiler."  dedi.

Bütün bunları yaparken de siyasetin, demokrasinin orada bir şekilde  vatandaşla buluşmasının istenmediğini dile getiren Soylu, orada başka sese  tahammülü olmayanların bu olayları gerçekleştirdiğini kaydetti.

“HDP'NİN ADINA  OLAYI ARAŞTIRMAYA GELMİŞLER”
Soylu, muhalefetin yaşananlardaki tutumunu eleştirerek, "Burada açık  ve net söylüyorum. Şanlıurfa'daki, Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem  İnce'dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunları siyasetin özünden  ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce'dir. Hiç kimse  kusura bakmasın. Dün başka bir olaya daha tanıklık ettim. Havalimanında CHP'nin  yetkililerini gördüm. Olayı araştırmaya gelmişler. Kimin adına? HDP'nin adına  olayı araştırmaya gelmişler. PKK'nın adına olayı araştırmaya gelmişler. Yazıklar  olsun." değerlendirmesini yaptı.

Milletin her şeyin farkında olduğunu dile getiren Soylu, sözlerini "28  Şubat'ta kendisine eziyet çektirenlere nasıl tabi olduklarını, nasıl onların  sözlerinden çıkmadıklarını, nasıl burunlarına halka taktırdıklarını bu seçimde  hep beraber görüyoruz. Temel Karamollaoğlu'nun şahsiyetini nasıl ayaklar altına  aldığını hep beraber görüyoruz. Bunun 2-3 milletvekilliği için yaptığını ve  ortaya koyduğunu, milletin bunu unutacağını düşündüğünü ama yanıldığını ifade  etmek istiyorum." diye tamamladı.

Öte yandan Soylu, daha önce gündeminde yer alan Gaziosmanpaşa ilçe  ziyaretini iptal etti.

Editör: Haber Merkezi