"SONUÇLARA HER KESİMİN SAYGI DUYMASI GEREKMEKTEDİR"

Bugün biz siyasetçiler yüzümüzü geleceğe dönmemiz yeni şeyler söylememiz gerekiyor. Bugünden itibaren ülkemiz için sorumluğumuzun daha da arttığının farkındayız.

Millet iradesi özgürce sandığa yansımış ve bu iş bitmiştir. Buna ana muhalefet partisi başta olmak üzere her kesimin saygı duyması gerekmektedir.

Oy oranlarından yola çıkarak milletin sözü üzerine söz söylemek yanlıştır. Vatandaşları ayrıştırmak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Hep birlikte geleceğe yürümekten vazgçemeyeceğiz.

Bu oylamanın gerçekleşmesini sağlayan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

O İSİMLERE TEŞEKKÜR!

Ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımızla kucaklaştık. 14 açılış ve temel atma töreniyle toplu açılışlarımızı gerçekleştirdik. Her zaman olduğu gibi her gittiğimiz yerde vatandaş bizi bağrına bastı, vatandaşlarımızla dertleştik.

Yola çıktığımız 2001 yılından bu yana sadece lilik şuuruyla hareket eden yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halkoylamasında partimiz öncülük görevini yerine getirdi.

Başta MHP genel başkanı ve bütün MHP kadrolarına, BBP genel başkanı ve teşkilatına, Hüda Par genel başkanına ve teşkilatına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Tabii teşekkürün en büyüğü kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'adır. Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin önünü açacak bu tarihi seçimi başından beri büyük bir kararlılıkla savundu. Milletimize gönülden gönüle seslendi. Kendilerine şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum.

İŞTE YAPILACAK İLK ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Bu değişiklikle bazı hususlar hemen yürürlüğe girecek bazı hususlarda Kasım 2019 seçiminden sonra yürürlüğe girecek. İlk yürürlüğe girecek husus; HSYK ile ilgili olan madde. Diğer bir konu yargı ile alakalı. Diğer hususta Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu Ak Parti ile ilişiğinin tekrar kurulmasıdır. Resmi sonuçların ilan edilmesiyle birlikte kendisini partimize davet edeceğiz.

"BURADAN İLAN EDİYORUM..."

Halkoylaması sonrası buradan yaptığımız ilk ndan ilan ediyorum: İstisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumak siyasetimizin temel unsuru olmaya devam edecektir. Kapalı kapılar ardında değil milletimizin huzurunda olacağız. Ayrımcılığın her türlüsünü reddedeceğiz. Bu dava sen ben meselesi değil memleket meselesidir.

Unutmayalım ki dünyanın gözleri üzerimizdedir. Bütün insanlığın meselelerini kendimize dert ediniyoruz. Bütün insanlık için adalet ve barış istiyoruz.

İncinmeleri kırgınlıkları kenara bırakma geleceğimizi inşa etme zamanıdır. Baştan beri söylediğimiz söz: 50+1 milli iradenin tecellisidir. Milletimiz de son sözünü söylemiştir. Yüzde 51,4 EVET demiştir. Şimdi daha fazla dayanışma günüdür.

"BÜTÜN MUHALİF KESİMLERE ÇAĞRIM..."

Muhalefet partileri ve bütün muhalif kesimlere de bir çağrım olacak... Tartışmalar seçim kampanyalarının bir nebze tuzu biberi. Millet kararını verdi. Bundan sonra bize düşen görev; enerjimizi ülkemizin daha istikrarlı bir ülke olması için harcamaktır.

Türkiye'de istikrar bu oylamayla birlikte bir kez daha teyit edilmiştir. Yerli ve yabancı yatırımcı için Türkiye daha cazip hale gelmiştir. Bize düşen daha çok çalışmak ve ülkemizin değerine değer katmaktır.

Editör: Haber Merkezi