Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın gazetemizi ziyaret edip çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın şunları dile getirdi: “Pandemi dolayısıyla ara vermiştik ama çalışmalarımıza yeniden başladık. Mardin’de Trabzonspor Futbol Okulu’nda olan çocuklarımız var ve futbol üzerine etkinliklerimize devam ediyoruz. Tabi bunun yanında Trabzon ile bölgede büyük bir köprü kurduk. Bölgemizdeki çocuklarımıza sporu sevdirip terörden de uzak durmalarını amaçlıyoruz.”

SOYLU’NUN KATKISI BÜYÜK
“Projelerimizi yaparken İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun büyük katkısını gördük. Bakanımız elinden gelenin fazlasını yaptı. Şuanda da bakanımız bölgeye sık sık geliyor. Düşünebiliyor musunuz, önceleri Hakkari ve Yüksekova gibi kimsenin gündüz bile gitmeye korktuğu yere Süleyman Soylu bakanımız geceleri gidiyor.”

Başkan Aydın, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a açıklamalarda bulundu

VASİYETİ YERİNE GETİRDİK
“Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün vasiyeti üzerinden bu projelere başladık. Safitürk, derneğimizi ziyaretinde anı defterine, ‘Sözüm olsun ki en yakın zamanda bir grup öğrenciyi Mardin’den Trabzon’a getireceğim. Onlara hem maç izleteceğim, hem de kenti gezdireceğim’ yazmıştı. Biz de bu sözleri vasiyet olarak gördük ve yerine getirmek için elimizden ne geldiyse yaptık. Sayın Süleyman Soylu Bakanımızın, Trabzon Valiliğimizin ve Ortahisar Belediyemizin gösterdiği destek ile 45 öğrenci ile yola çıkacakken bunu 200’ün üzerine çıkardık ve bu projeyi 2017’de gerçekleştirdik.”

BİZLER SADECE ARACIYIZ
“Ortahisar Belediyesi bu çalışmaları genişletmek için 2018 yılında bizi Trabzon’a davet etti ve şehir meydanında biz de Bulgur Festivali yaparak iki belediyeyi daha da kaynaştırdık, bu kaynaşmadan gururlandık. Bunları yaparken bizler sadece aracı olduk. 2021 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız iki tane daha önemli projemiz var. Özellikle Güneydoğu’daki çocukları Trabzonspor’un alt yapısına kazandırmak ve onları terörün pençesinden kurtarmak adına da çalışmalarımız devam ediyor. Umarım meyvelerini önümüzdeki günlerde alırız.”

Soylu, geçtiğimiz günlerde Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı Aydın ve Trabzonspor Futbol Okulu’nda öğrenim gören çocuklar ile bir araya geldi

BÜYÜK DESTEK VERDİ
“Daha sonra, Ortahisar ile Kızıltepe’yi buluşturduk. Hamsi Festivali düzenledik ve bu Güneydoğu’da bir ilkti. Resmi kayıtlara göre festivale 27 binin üzerinde insan katıldı ve bu bölgede büyük ses getirdi. Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’in buradaki katkısı çok büyüktü. Aynı zamanda Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altunay da çalışmalarımıza büyük destek verdi.”

Editör: Haber Merkezi