Tayland’ın Nakhon Nayok bölgesindeki bir fil yavrusu bölgedeki şiddetli yağışlar nedeniyle yol kenarındaki drenaj kuyusuna düştü. 

İhbar üzerine ormanlık alana bakan ekipler, hemen filin olduğu bölgeye geldi. 

Üç saat süren kurtarma operasyonunda anne fil vinç yardımıyla çıkarılırken, yavru fil de kendisine uzatılan kepçe yardımıyla çukurdan kurtarıldı.

Veterinerler kuyudan çıkardıktan sonra kalbinin atmadığını fark ettikleri anne file hemen kalp mesajı yaptı. Kalp masajının ardından bilinci yerine gelen anne fil, yavrusu ile birlikte vahşi doğaya geri döndü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler milyonlarca kez izlendi. 

Khao Yai Ulusal Parkı Baş Veterineri Dr. Chananya Kanchanasarak, Sky News’a verdiği demeçte, “Anne fil yakındayken yavruyu kurtarmamız imkansızdı. Bundan dolayı anne fili iğneyle uyuşturduk. Sersemleyen fil de kafa üstü çukurun üzerine düştü. Bu da işlerimizi büsbütün zorlaştırdı. Müdahalemizle fil yeniden kendine geldi ama çukurdan çıkamadı” dedi.

Dr. Kanchanasarak, söz konusu kurtarma operasyonunun şimdiye kadar gerçekleştirdikleri en duygusal operasyon olduğunu belirterek, “Hayatımız boyunca unutmayacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi