AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Twitter üzerinden yaptığı 'damat' algısına dikkat çekti.

CHP'nin son dönemde yoğun bir tweet yarışına girdiğine dikkat çeken Erdoğan, “Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Şurada Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yaptığı yıllardan itibaren Berat Bey’in o dönemlerde attığı adımları acaba CHP zihniyetinin geçmişinde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar şu kadar para nerede. O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve merkez bankasında. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa bunlar sizdedir sizde.
 
Sizin o kayıp yıllar diye düşündüğümüz zamanlar var ya orada. İşte hep söylüyorum, biz görevi devraldığımızda IMF’ye borç 23.5 milyar dolardı. Kimden devraldık. CHP zihniyetinden devraldık. Merkez Bankası’nın rezervi 27.5 milyar dolardı. Yine sizden devraldık. Sizin şu anda sözcünüz hazinede aynen çantacı olarak dolaşırdı ve ne yazık ki hiçbir zaman bu ülkenin ne hazinesini ne merkez bankasını güçlendirmedi. Ama bizimle merkez bankası da güç buldu. Başbakanlığım döneminde 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı bizim. 

Açsınlar baksınlar. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. Bizim bir tane ne sismik ne sondaj gemimiz yoktu. Ama şimdi mevcut enerji bakanımız, Berat Bey’in yardımcısıydı ve o dönemde Berat Bey’in görevde olduğu dönemde 3 tane sondaj 2 tane de sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tane daha sondaj gemisini Fatih Bey’in döneminde alıyoruz ve filomuz dünyada belki de en güçlü filolardan bir tanesi haline geliyor. 

Artık ben sismik araştırmalarımı da rahatlıkla yaparım, bundan sonra sondaj çalışmalarımı da rahatlıkla yaparım. İstersem bu gemilerimi dünyanın değişik ülkelerine de kiralarım. Bunlar da öyle basit rakamlar değil. Bu bir şeyi gösteriyor. Türkiye elini açan değil el veren bir ülke konumundadır. Ey o tweeti atanlar, işte damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey’in döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında bu adımlar atıldı. Çok nankörsünüz. Bunları siz hiç duymadınız mı, görmediniz mi? Bunları kulağı vardır duymaz, gözü vardır görmez. Kalpleri bunların mühürlenmiştir. Deseler de demeseler de biz yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi