İçişleri Bakanlığı tarafından "Eren-3 Ağrı Dağı Operasyonu" başlatıldı. Operasyonda jandarma komando, jandarma ve polis özel harekat ile güvenlik korucularından oluşan 1040 personel görev alacak.

İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü PKK/KCK'yı ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla 11 Ocak'ta başlatılan "Eren Operasyonları" ile ilgili son gelişmeyi açıkladı

1040 PERSONEL GÖREV ALACAK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tendürek ve Lice'deki operasyonlardan sonra 1040 personelin katılımıyla gerçekleştirilecek "Eren-3 Ağrı Dağı Operasyonu"nun başlatıldığı bilgisi verildi. "Eren-3 Ağrı Dağı Operasyonu" kapsamında jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucularından oluşan 59 operasyonel tim, 1040 personel görev alacak.

TERÖRİSTLERİN ŞEHİT ETTİĞİ EREN BÜLBÜ'ÜN ADI VERİLDİ

11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ismi İçişleri Bakanlığı tarafından bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlara verilmişti. Bakanlıkça ilki Tendürek bölgesinde başlatılan 'Eren-1 Tendürek Operasyonu'nun ardından 'Eren-2 Lice Operasyonu' da başlatılmıştı.

Editör: Haber Merkezi