Hatay'da dün başlayan yangın 2. gününde yeniden şiddetlendi. Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yerleşim yerlerine sıçradı. Vatandaşlar, çocuklarını kucaklarına alıp bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor.

Bölgedeki ikametlerde meydana gelen yangınlara, itfaiye ekipleri müdahale etti. Vatandaşlar, evlerden tahliye edildi. Yangın nedeniyle bazı evlerde hasar oluştu. Evlerini terk eden vatandaşlar da yangının söndürülmesi için ekiplere yardım ediyor.

BÖLGE ABLUKAYA ALINDI

Yangının yerleşim yerlerinin bulunduğu alana yayılmasının ardından yanlarına çocuklarını da alan aileler, bölgeden kaçarak alevlerden uzaklaştı. Bölge polis ve itfaiye ekipleri tarafından ablukaya alındı. Polis ekipleri, evlerdeki vatandaşların tahliyesini sağlarken itfaiye ekipleri de yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

İTFAİYE ERİ YOĞUN DUMANDAN ETKİLENDİ

Belen ilçesi Fatih ve Sarımazı mahallerinde yangın söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiye eri, yoğun dumandan etkilendi. İtfaiye eri, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

VALİLİK'TEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

Hatay Valiliği, kentte 2 gündür süren ve bir türlü söndürülemeyen yangınla ilgili sabotaj ihtimaline karşı bazı şüphelilerin gözaltına alındığını duyurdu.

BAŞKAN 'SABOTAJ' DEDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, bugün öğlen saatlerinde orman yangının sıçradığı Petek sitesine gelerek vatandaşlarla bir araya geldi. Savaş burada yaptığı açıklamada, Dün Hatay’da Çıkan orman yangınlarının birinin söndürülmesi ile başka noktalarda başlamasının sabotaj ihtimalini güçlendirdiğini belirterek, ”çıkan yangınlar masum yangınlar değil hadi biri çıktı Rüzgarla etkilendi ve siz onun peşine gidiyorsunuz ama bu kadar multufokal odaklı bir yangın ve çeşitli zamanlarda, fiziki yakınlığı olmayan bir yangının sabotaj olmadan çıkması mümkün değil ”dedi.

PKK'LI TERÖRİSTLER ÜSTLENDİ!

Terörle mücadele operasyonları ile sıkıştıkları yerden kıpırdayamayan terör örgütü PKK ve YPG sempatizanları, sosyal medyada Hatay yangını üzerinden reklam peşine düştü. Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi yakınlarında dün sabah saatlerinde başlayıp, yerleşim yerleri ve İskenderun ilçesine de sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yüzlerce ekip hem karadan hem de havadan yangına müdahale ederken, PKK ve YPG’li hesaplar sosyal medya üzerinden terör propagandası yapmaya başladı.
Memed Drews K isimli bir hesap Türk askerlerinin bulunduğu karargahı hedef gösterirken yapılan yorumlar dehşete düşürdü. Öte yandan, 2 kişinin ormanlık bir alanda yangın çıkarıp gittiği görüntülerde sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. 

KAPLUMBAĞALARI KURTARDILAR

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan orman yangınında mahsur kalan iki kaplumbağa kurtarıldı. Birini itfaiye personelinin diğerini de vatandaşın kurtardığı kaplumbağalar, su dökülerek yeniden hayata döndürüldü. Yangında İskenderun Belediyesi Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte yangın noktasına gelen bir belediye personeli alevlerin arasında kalan kaplumbağayı kurtardı. Eline aldığı kaplumbağaya su dökerek kendine gelmesini sağlayan Cemil Özdemir isimli belediye personeli, kaplumbağanın ayaklarında biraz tahribatın olduğunu söyledi. Yaralı hayvanı veterinere götüreceğini belirten Özdemir, "Tesadüf olarak yanan alanın içerisinde bir kaplumbağa gördüm. Kaplumbağa kendini kilitlemişti ve baya sıcaktı. Burada bulduğum sudan kendine gelmesini sağladım. Ayaklarında biraz tahribat var. Veteriner arkadaşımızı aradım tedavisi için kaplumbağayı bekliyor" dedi. 


 

Editör: Haber Merkezi