Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin bölgesinde el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması nedeniyle ağır yaralan Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak'ın, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Irak kuzeyi Avaşin bölgesinde, 17 Eylül 2021 tarihinde Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak, EYP patlaması sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ümit Solak'ın acı haberi Muş'taki baba ocağına ulaştı. Şehidin, 15 Temmuz Milli İrade Mahallesi 718'inci sokakta bulunan evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Solak’ın naaşının yarın Otluca Dağ ve Komando Tugayı'ndaki uğurlamanın ardından Muş'a getirileceği ve Lale Camii'nde öğle namazını müteakiben düzenlenecek cenaze töreninin ardından şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi. Sedef ve Bedri Solak çiftinin 5 çocuğundan sonuncusu olan şehit Ümit Solak'ın nişanlı ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi