Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın suikastçısı operasyonla yakalandı.

Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 19 Temmuz'da TEM Büro Amirliği ekiplerince, Yüksekova Cengiz Topel Caddesi'nde üzerinde devriye görevini ifa ettiği esnada kimlik bilgilerine göre Yüksekova ilçesine kayıtlı 19 yaşındaki Evin Çakan adlı kadın şahsın, polis araçlarını izlediği tespit edildiği belirtildi. Görevlilerle göz göze gelince panikleyip hızlıca ilerleyen şüpheli şahsın, görevlilerce durdurulduğu ve bunun üzerine görevlilere beyan ettiği kimliği sorguladığında GBT ve UYAP kaydının olmadığı tespit edildiği bildirildi.
Yapılan açıklamada, durumundan şüphelenilen şahsın, emniyet bürosuna davet edildiği, bayan memur tarafından kaba üst yoklamasında şahsın ceplerinden örgütsel dokümanlar olduğu değerlendirilen 3 adet kağıt parçası ve 1 adet not defterinin çıktığının altı çizildi.

Yakalanan şüpheli şahsın yapılan mülakatında, 2016 yılında Şemdinli kırsalında faaliyetlerde bulunduğu ve Şemdinli kırsalında 2 askerimizin şehit olduğu askeri aracın geçişi esnasında EYP patlaması eylemine katıldığı tespit edildi. Ayrıca şüpheli şahsın, yine 2016 yılı içerisinde takımı ile birlikte Şemdinli Irak sınırında bulunan karakola taciz ateşi eylemi ve yine Şemdinli Irak sınırında bulunan karakola roketli saldırı eylemine katıldığı öğrenildi.

Şüpheli şahsın, kendisini eylem hazırlığı için örgüt lideri tarafından, Yüksekova Kaymakamı olan ve Yüksekova Belediyesine Kayyum olarak görevlendirilen Mahmut Kaşıkçı'ya suikast için ve Yüksekova ilçe güvenlik güçleri ile ilgili keşif çalışması yapmak için görevlendirildiğini beyan ettiği belirtildi.

Yakalanan şüpheli şahsın yer göstermesi sonucunda bir adet el bombası ve bir adet roket sevk fişeğine el konuldu. Şüpheli şahıs bugün adli makamlara sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi