Türkiye’nin en köklü liselerinden birisi olan Kabataş Erkek Lisesi’nde bir grup öğrencinin Atatürk’e hakaret ve küfrederek, posterine zarar verdiği görüntüler büyük tepki çekti.

Okulun yatakhanesinde öğrencilerden M.B. elindeki kesici alet ile “Sol vs Atatürk” dedikten sonra Atatürk posterine zarar vermeye başlıyor. Elindeki postere art arda darbeler indirirken yanındaki arkadaşlarından M.A.U’nun da kahkahalar attığı görülen videoda, “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum. En az 3 çocuk” dedikten sonra küfrettiği duyuluyor. 

Atatürk posterini hakaret ederek kesici darbelerle delik deşik eden öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatılmadığı, olayın Okul Müdür Vekili Muharrem Bayrak ve Baş Müdür Yardımcısı Ayşe Bozdağ tarafından kapatıldığı iddia edildi.

MÜDÜR VEKİLİ İZMİR MARŞI ÇALININCA TÖRENİ TERK ETMİŞTİ 

Kabataş Erkek Lisesi’ne geçen eylül ayında müdür vekili olarak atanan Muharrem Bayram’ın daha önce Milli Eğitim İlçe Şube Müdürlüğü’ndeyken Kabataş Lisesi’nde düzenlenen bir törende İzmir Marşı çalınınca töreni terk ettiği öğrenildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezunu olan okul müdür vekili Bayram’ın, mezun olduktan hemen sonra Amerika’ya gittiği ve 2015 yılından önceki sosyal medya hesaplarından paylaşımlarının silindiği de belirtildi.

MEB ŞUBE MÜDÜRÜNÜN OĞLU

Odatv'de yer alan habere göre, olayı gerçekleştiren çocuklardan birinin anne ve babasının Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bulunduğu iddia edildi. Olayı yapan çocuğun, Samsun'da MEB Şube Müdürü Doğan Biçicioğlu'nun oğlu olduğu, yine annesinin de MEB'de Şube Müdürü Serpil Biçicioğlu olduğu öğrenildi.

'DİSİPLİN İŞLEMİ UYGULANDI'

Haberin sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 08.01.2022 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan "Tarihi Okulda Utanç Görüntüleri" başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20.12.2021 tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27.12.2021 tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır.

Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır.

Editör: Haber Merkezi