Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır sözünün hakkını veriyor. Mart ayı ile birlikte soğuk ve kar yağışı geri geldi. Kocaeli, Kastamonu, Ankara, Kayseri'de yoğun kar yağışı var. Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'nun batısı, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Antalya'da da sağanak etkili olacak. Su baskınlarına aman dikkat! İşte Meteoroloji'den yapılan son tahminlerde 4 Mart cuma günü için kuvvetli kar yağışı uyarısı var. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinde yer alan bilgiye göre bugün kar yağışı özellikle İç Anadolu bölgesinde etkili oluyor. Resmi siteden yayınlanan uyarıda şöyle denildi:
*Perşembe günü hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte İç Anadolu’nun doğusu (Niğde, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Sivas), Tokat ve Amasya ile Samsun, Ordu ve Giresun’un yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışlarının etkili olması bekleniyor. Kar yağışı il merkezlerinde 4-10 cm, yükseklerde 10-20 cm civarı örtü yapması bekleniyor. 3 Mart kar yağışı beklenen iller şöyle:  Kocaeli, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Bolu, Düzce, Kastamonu, Zonguldak, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya, Isparta, Van, Kayseri

Cuma günü Karadeniz için alarm :

Yoğun kar yağışı cuma günü yurdun kuzey kesimlerini etkileyecek. Perşembe gecesi etkisini artıracak olan kar yağışı cuma günü çok daha kuvvetlenecek. Meteorolojinin sitesinden kuvvetli kar için şu uyarı yayınlandı:
*Bu akşam saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusunun yüksekleri ile Rize ve Artvin'in yükseklerinde yoğun kar (20 cm üzeri) yağışı bekleniyor. 

Emekli Meteoroloji Bölge Müdürü ise şu değerlendirmelerde bulundu:

-Mart ayı iç kesimlerde kar yağışı ile başladı Hava sıcaklığı normallerin altında ancak önümüzdeki günlerde sıcaklık artacak yağışlar azalacak Güneşli günler görmeye az kaldı... Merak etmeyin Maske de kalktı Herkes yakında açık alanlarda olacak ruhunuza iyi gelecek...

Meteoroloji su baskınlarına karşı uyardı: Yağışların Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli sağanak kuvvetli yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile zamanla Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli kar şeklinde, Antalya’nın doğu kesimlerinde ise çok kuvvetli sağanak şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak yükseklerinde hafif karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ege:Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, doğusu ile Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'de kuvvetli olması beklenen yağışların; kıyılarda sağanak ve gök gürültülü sağanak 1000 metre üzerinde olan yerlerde karla karışık yağmur kar şeklinde olması bekleniyor.

Bugün kar yağışı Kayseri, Sivas, Trabzon'da Meteoroloji yarın daha kuvvetli diyor

İç Anadolu:Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla bölgenin doğusunda kuvvetli kar yağışı şekinde olması bekleniyor.

Bugün kar yağışı Kayseri, Sivas, Trabzon'da Meteoroloji yarın daha kuvvetli diyor

Batı Karadeniz:Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerinin kuvvetli kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün kar yağışı Kayseri, Sivas, Trabzon'da Meteoroloji yarın daha kuvvetli diyor

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bugün kar yağışı Kayseri, Sivas, Trabzon'da Meteoroloji yarın daha kuvvetli diyor

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batı kesimlerinde genellikle yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar; doğu kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve aralıklı kar olarak görülmesi beklenen yağışların, bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bugün kar yağışı Kayseri, Sivas, Trabzon'da Meteoroloji yarın daha kuvvetli diyor

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi